Het Parool noemt vraagprijs voor Ajax-doelwit Andries Noppert

12 december 2022, 19:10   Bijgewerkt: 12 december 2022, 21:16
Het Parool noemt vraagprijs voor Ajax-doelwit Andries Noppert

Ajax oriënteert zich op de transfermarkt en gaat in januari mogelijk een nieuwe doelman aantrekken. Voor die vacature is Andries Noppert in beeld, zo is duidelijk geworden. Het Parool weet welk prijskaartje sc Heerenveen om de nek van de WK-verrassing heeft gehangen.

De Amsterdamse krant schrijft dat Heerenveen tien miljoen euro vraagt voor de 2.03 meter lange Noppert. Dat lijkt een behoorlijk hoog bedrag voor een keeper die een half jaar geleden nog transfervrij overkwam van Go Ahead Eagles en relatief weinig ervaring in het profvoetbal heeft, al staan er nu wel vijf wedstrijden op het WK op zijn cv.

Ajax was afgelopen zomer ook al op zoek naar een nieuwe doelman, daar Remko Pasveer (39 jaar) en Maarten Stekelenburg (40) op leeftijd zijn en Jay Gorter vooralsnog niet voldoet. Er werd een serieuze poging gewaagd om Odysseas Vlachodimos los te weken bij Benfica. De club bereikte zelfs een persoonlijk akkoord met de Grieks-Duitse keeper, maar een transfer kwam niet van de grond.

Naast Ajax wordt in de wandelgangen ook Real Betis genoemd als club met interesse in Noppert. Op dit moment heeft zich echter nog geen enkele club officieel bij Heerenveen gemeld voor de doelman. "Toch weet ik hoe het werkt, Andries staat er goed op, en we wachten wel af wat er komen gaat", zo liet technisch manager Ferry de Haan weten aan Voetbal International.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen