Mats Seuntjens vindt razendsnel nieuwe club binnen Eredivisie

19 december 2022, 18:16   Bijgewerkt: 19 december 2022, 20:15
Mats Seuntjens vindt razendsnel nieuwe club binnen Eredivisie

Mats Seuntjens heeft razendsnel een nieuwe club gevonden na zijn vertrek bij Fortuna Sittard. De dertigjarige middenvelder annex aanvaller vervolgt zijn loopbaan bij RKC Waalwijk. De speler en club zijn een contract tot het einde van het seizoen overeengekomen.

Eerder op de dag werd bekend dat Seuntjens na de winterbreak niet meer voor Fortuna Sittard zou uitkomen. De routinier beschikte over een contract dat nog een half jaar zou doorlopen, maar dat is in goed overleg ontbonden. "De chemie was uitgewerkt", zo lichtte technisch manager Sjoerd Ars de breuk toe.

Bij RKC komt Seuntjens terecht bij een concurrent van Fortuna. Het verschil tussen de clubs op de ranglijst is slechts twee punten. De Waalwijkers bezetten de tiende plaats en de Sittardenaren staan twaalfde. Op 28 mei, in de allerlaatste speelronde van het seizoen, zal Seuntjens tegen zijn oude club spelen.

"Mede door een aantal blessures binnen de selectie zijn we ons de afgelopen weken gaan oriënteren op aanvallende versterking. We zijn verheugd dat Mats voor ons gekozen heeft op basis van onze visie op het voetballen én hoe wij binnen RKC Waalwijk werken. Mats heeft specifieke kwaliteiten, kan op meerdere posities uit de voeten en is bovenal direct inzetbaar", is algemeen directeur Frank van Mosselveld blij met de komst van Seuntjens.

Belangstelling

RKC was mogelijk niet de enige Eredivisie-club die aan de komst van Seuntjens dacht. Zo liet SC Cambuur-trainer Sjors Ultee, onder wie de spelmaker vorig seizoen nog floreerde, zich bij KOKO Radio, een podcast van de Leeuwarder Courant, ontvallen dat hij Seuntjens 'zeker een hele goeie speler' vindt. Of Cambuur daadwerkelijk voor hem in de markt was, is niet bekend. NEC werd de afgelopen dagen ook genoemd als geïnteresseerde club.

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Leuke speler voor een club als rkc

Driesje
Link gekopieerd!
avatar

Wederom slecht... De Nijmegenaren... Wist niet dat fortuna uit Nijmegen komt...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen