Stemmen maar! FIFA nomineert treffer Gakpo voor mooiste op WK

20 december 2022, 10:00

De FIFA heeft bekendgemaakt welke tien doelpunten zijn genomineerd als Doelpunt van het Toernooi. De wereldvoetbalbond koos daarbij één treffer van het Nederlands elftal in Qatar. Het doelpunt waarmee Cody Gakpo Oranje op voorsprong zette tegen Ecuador heeft echter pittige concurrentie. 

Via de website van de FIFA kan nog tot donderdagavond gestemd worden op de tien genomineerde doelpunten. Brazilië maakt met drie nominaties de grootste kans op de award. Onder meer de schitterende omhaal van Richarlison tegen Servië in de eerste speelronde maakt kans om de prijs in de wacht te slepen. De aanvaller van Tottenham Hotspur is zelfs twee keer genomineerd, want ook zijn 3-0 tegen Zuid-Korea behoort tot de kanshebbers. 

Lees ook: Wéér doet Cody Gakpo het voor het Nederlands elftal

WK-topscorer Kylian Mbappé scoorde liefst acht keer op de eindronde en zag één van die treffers ook genomineerd worden. Zijn 3-0 in de achtste finale tegen Polen wordt bij de beste tien gerekend. Lionel Messi, die met zeven treffers tweede werd op de topscorerslijst en bovendien tot beste speler van het toernooi werd gekozen, behoort niet tot de kanshebbers. Zijn ploeggenoot Enzo Fernandes is de enige Argentijn die meedingt. 

Mocht Gakpo beslag leggen op de prijs dan zou dat een extra beloning zijn voor zijn uitstekende toernooi. Met drie treffers in de groepsfase had de PSV'er een groot aandeel in het bereiken van de laatste zestien op het toernooi. Zijn club vreest dan ook dat hij op korte termijn weleens zou kunnen gaan vertrekken gezien de interesse van meerdere Europese topclubs. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen