TOP Oss zet trainer dag voor Kerst op straat: "Weinig vertrouwen"

23 december 2022, 19:40

TOP Oss heeft vrijdagavond afscheid genomen van hoofdtrainer Kristof Aelbrecht. De 41-jarige Belg heeft de verwachtingen bij de Brabantse club niet waar kunnen maken en moet vertrekken uit het Frans Heesen Stadion. Aelbrecht was bezig aan zijn eerste seizoen bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Aelbrecht werd afgelopen zomer nog gepresenteerd als opvolger van landgenoot Bob Peeters. Peeters had het stokje op zijn beurt overgenomen van Klaas Wels, die inmiddels in de rol van technisch directeur terug is bij de club uit Oss. Het is dus de tweede keer dat Wels besluit niet verder te gaan met de trainer. "Ik vind het jammer voor de persoon en trainer Kristof Aelbrecht die zichzelf elke dag voor de volle honderd procent heeft ingezet voor TOP Oss", aldus Wels op de clubwebsite.

Lees ook: Helmond Sport vindt nieuwe trainer en haalt neef Johan Derksen binnen

Het afscheid van Aelbrecht, die eerder werkzaam was bij Fortuna Sittard en PSV, was volgens de technisch directeur niet meer te voorkomen. "Uiteraard zijn het functioneren van Kristof, zijn staf en de prestaties van onze ploeg de afgelopen periode uitvoerig geëvalueerd. Hieruit is uiteindelijk gezamenlijk geconcludeerd dat er onderling te weinig vertrouwen is om het tij te doen keren waardoor deze beslissing helaas onontkoombaar was."

Keuken Kampioen Divisie

TOP Oss is zeventien wedstrijden de teleurstellende nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie. Onder leiding van Aelbrecht werden slechts veertien punten bij elkaar gesprokkeld. "Deze uitkomst is uiteraard teleurstellend en pijnlijk voor alle partijen, echter in het belang van TOP Oss noodzakelijk om uiteindelijk met nieuw elan een sportieve ommekeer te bewerkstelligen." TOP begint 2023 op vrijdag 6 januari met een thuiswedstrijd tegen nummer elf Telstar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen