Waarom Spanje baat had bij nederlaag tegen Japan

2 december 2022, 09:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met een 2-1 zege op Spanje plaatste Japan zich verrassend als groepswinnaar voor de achtste finale van het WK in Qatar. De Spanjaarden leken wel vrede te hebben met de nederlaag, die de uitschakeling van Duitsland betekende. Al bleek achteraf dat bondscoach Luis Enrique tijdens de wedstrijd niet wist dat Spanje even virtueel uitgeschakeld was toen Costa Rica op voorsprong kwam tegen de Duitsers. 

"Lagen wij eruit?", vroeg de oefenmeester na afloop. "Ik wist het niet, anders had ik waarschijnlijk een hartinfarct gekregen..." Omdat de Duitsers alsnog met 4-2 wonnen van de Costa Ricanen kroop Spanje echter door het oog van de naald en ging het als nummer twee door naar de achtste finales, waarin het Marokko treft. 

Met de tweede plaats ontloopt Spanje daarmee Kroatië, dat nu de tegenstander van Japan is geworden. Bovendien zou een overwinning op de Japanners mogeijk tot een confrontatie met Brazilië hebben geleid in de kwartfinale. Nu Spanje aan de andere kant van het schema is beland kan het zich bij winst op Marokko opmaken voor een duel met Portugal of de nummer twee van groep G. Voor die positie zijn zowel Zwitserland, Kameroen als Servië nog in de race. 

Toch wilde Luis Enrique na afloop van het duel met Japan niet toegeven dat de nederlaag bewust was geleden met het oog op de volgende tegenstanders. "Ik ben absoluut niet tevreden", zei hij na afloop. "We hebben ons geplaatst, dat was het doel, maar niet op deze manier." De bondscoach zag zijn elftal een voorsprong weggeven tegen de Aziaten. "Voetbal is af en toe een onverklaarbare sport", zei hij daarover. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen