Belgische media prijzen Antwerp en Van Bommel de hemel in na show

23 januari 2023, 12:20

Het gaat Mark van Bommel momenteel voor de wind in België. De Nederlander verzekerde zich onlangs met Antwerp FC ten koste van KRC Genk van een plek in de halve finale van de beker en leidde zijn ploeg de voorbije week naar ruime overwinningen op KV Oostende (0-3) en Standard (4-1). De media zijn vol lof over de prestaties van de Antwerpenaren.

Van Bommel werd vorig jaar aangesteld als hoofdtrainer van Antwerp FC en moet de club naar een hogere eindklassering leiden dan in het afgelopen seizoen. Toen eindigden de Antwerpenaren op de vierde plaats met liefst veertien punten minder dan kampioen Club Brugge. Op dit moment is Antwerp FC de nummer drie van België. De achterstand op KRC Genk bedraagt weliswaar tien punten en de koploper heeft ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld, maar toch klinken er in België lovende kritieken over Van Bommel.

'Het gaat vlot voor Antwerp in 2023. Behalve een uitschuiver tegen het sterke Union – geen schande – waren er ruime zeges tegen Genk in de beker en tegen Gent en KV Oostende in de competitie. En nu dus ook tegen Standard', schrijft Het Nieuwsblad. 'Ritchie De Laet blijft in vorm, net als Muja. Jelle Bataille mocht nog eens starten en gaf meteen een assist, de jonge Vermeeren blijft een revelatie op het middenveld, Calvin Stengs blijft het goed doen in zijn centrale rol en Vincent Janssen, die blijft maar scoren', krijgen ook de Nederlandse voetballers complimenten.

Van Bommel kreeg na afloop de vraag of Antwerp FC tegen Standard haar beste wedstrijd van dit seizoen speelde. "Een van de, ja", liet de oefenmeester optekenen door Het Nieuwsblad. "Mooi dat jullie dat ook zien, maar zo hebben we er de laatste tijd nog al gespeeld. Of wij het mooiste voetbal van België spelen? Ik vind het heel mooi om te zien, de rest mogen jullie beslissen." Antwerp FC voerde tegen Standard een ware show op en dook met een 3-1 voorsprong de kleedkamers in. 'Antwerp overvleugelde Standard dus bij momenten en dat leverde mooie doelpunten op', zag Het Nieuwsblad.

Janssen

De Antwerpenaren openden al na acht minuten de score. Dat was geen toeval. 'In 2023 speelde Antwerp tot nu toe vijf officiële matchen en in vier daarvan klom de Great Old binnen het kwartier op voorsprong. Het was zo tegen AA Gent, Racing Genk (voor de beker), Oostende en nu ook tegen Standard. Echt verrassend was die vroege goal dus niet, net zo min als de naam van de doelpuntenmaker. Vincent Jansen kende in de weken voor het WK een wat 'drogere' periode, maar is nu weer helemaal on fire', schrijft Het Laatste Nieuws. Janssen maakte tegen Standard zijn dertiende én veertiende competitietreffer van dit seizoen.

Een smet op de ruime overwinning was de gele kaart voor Janssen. Daardoor mist de Nederlander de ontmoeting met Anderlecht. 'Van Bommel zal ongetwijfeld vloeken dat hij Janssen komend weekend op Anderlecht moet missen. Maar als de andere spelers het niveau van tegen Standard halen, zou dat nu ook weer geen onoverkomelijk probleem mogen zijn', aldus Het Laatste Nieuws.

Lees ook: Crisis in Brugge: "Niet het team waarmee ik geassocieerd wil worden"

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen