Club Brugge en Noa Lang volgen Amsterdams voorbeeld

29 januari 2023, 20:27

Toeval of niet, maar Ajax is niet de enige club uit de Benelux die zondag een einde heeft gemaakt aan een reeks van zeven wedstrijden zonder overwinning. Club Brugge is bezig aan een teleurstellend seizoen en had het ook op bezoek bij Zulte-Waregem erg lastig, maar trok uiteindelijk wel de 1-2 voorsprong over de streep. Noa Lang had met een treffer een belangrijk aandeel in de Brugse zege.

Waar Club Brugge zich in het afgelopen seizoen nog op gepaste afstand kroonde tot kampioen van België, daar kan het momenteel alleen maar dromen van een nieuwe landstitel. De Bruggelingen plaatsten zich voor de winterstop weliswaar voor de achtste finales van de Champions League, maar in de competitie kunnen ze weinig potten breken. Ook het ontslag van Carl Hoefkens en de komst van Scott Parker zorgden de afgelopen weken niet voor de gewenste ommekeer. Club Brugge was evenals Ajax bezig aan een reeks van zeven competitiewedstrijden zonder zege, maar daar is zondagavond dus een einde aan gekomen.

De ploeg van trainer Parker begon uitstekend aan het duel met Zulte-Waregem. Lang zorgde al na zeven minuten voor een vroege voorsprong voor de bezoekers. De aanvaller heeft het dit seizoen nog niet bepaald op zijn heupen. Zijn treffer tegen Zulte-Waregem was pas zijn vierde in de competitie. Waar Lang vorig seizoen nog 'lang' in de race was voor de Gouden Schoen – de prijs voor de beste voetballer op de Belgische velden – daar kwam hij de afgelopen maanden geen moment in de buurt van een uitverkiezing. De Gouden Schoen ging afgelopen week overigens naar Club Brugge-doelman Simon Mignolet. Hij kon echter niet voorkomen dat Alioune Ndour na 32 minuten de gelijkmaker produceerde.

Club Brugge reageerde ditmaal echter een stuk beter op een teleurstelling en nam nog voor het rustsignaal voor de tweede keer de leiding; Hans Vanaken zorgde voor een 1-2 ruststand. In de tweede helft golfde het spel bij vlagen op en neer. Club Brugge joeg op de beslissing, Zulte-Waregem op de gelijkmaker. Die vond de thuisploeg bijna via Jelle Vossen. Zijn inzet belandde echter tegen de paal. Zulte-Waregem drong in de slotfase nog wel aan, maar in de buurt van de gelijkmaker kwam het niet meer. Borja López werd vlak voor tijd nog me rood van het veld gestuurd na een overtreding op de doorgebroken Lang. Club Brugge hield stand en boekte zodoende haar eerste overwinning sinds 29 oktober, toen KV Oostende op een 4-2 nederlaag werd getrakteerd.

Ruime achterstand op Genk

Maar wat Steven Berghuis al zei over Ajax, geldt ook voor Club Brugge: het lek is nog niet boven. De ploeg van Parker klimt weliswaar over KAA Gent heen naar de vierde plek, maar de achterstand op koploper KRC Genk blijft gigantisch. De Limburgers hebben liefst vijftien punten meer dan de regerend landskampioen en ook nog eens twee wedstrijden minder gespeeld. KRC Genk komt later vanavond nog in actie tegen Seraing. De lijstaanvoerder kan profiteren van het gelijkspel van Antwerp FC bij Anderlecht.

Bekijk ook: Stengs slaat tegenstander in het gezicht en krijgt directe rode kaart

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen