De loting van de Final Four, wat kan Ronald Koeman verwachten?

24 januari 2023, 12:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Oranje gaat woensdagmiddag in Nyon de koker in voor de Final Four van de Nations League. De finaleronde van het internationale toernooi wordt gehouden in Nederland, maar de indeling van de wedstrijden moet nog bekend worden.

Oranje kan gekoppeld worden aan Italië, Kroatië of Spanje. De Final Four wordt gespeeld tussen 14 en 18 juni, met als de climax de finale in De Kuip. Ook De Grolsch Veste van FC Twente wordt gebruikt, de Johan Cruijff Arena en het Philips Stadion zijn rond die periode niet beschikbaar wegens andere evenementen. Naast Nederland waren Polen, België en Wales ook geïnteresseerd in de organisatie, maar de winnaar van de poule kreeg de taak om de finaleronde te organiseren en dat werd ons kleine kikkerlandje. 

Prijzen voor de winnaar

Voor Kroatië is het de eerste keer dat het land zich plaatst voor de Final Four. Nederland en Spanje verloren al eens een finale, Italië werd in 2021 derde. Er is nog de nodige verwarring over de prijzen die komen bij de eindwinst van de finaleronde, maar er zit geen WK- of EK-ticket aan verbonden. Er worden enkele miljoenen aan prijzengeld verdeeld, daarnaast krijgt de winnaar een grote beker. Maar daar blijft het bij.

Hoe kwalificeerden de landen zich?

Nederland heeft zich geplaatst door ongeslagen groepswinnaar te worden in een poule met België, Polen en Wales. Kroätie heeft vriend en vijand verbaasd door zowel Frankrijk als Denemarken van de eindwinst af te houden in de poule, Italië werd koploper in de 'poule des doods' met Engeland, Duitsland en Hongarije. Laatsgenoemde werd verrassend tweede. Spanje werd groepswinnaar door in de slotfase te winnen van directe concurrent Portugal.

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen