Droom Weghorst komt uit: transfer naar Manchester United afgerond

13 januari 2023, 22:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wout Weghorst is speler van Manchester United. De club van trainer Erik ten Hag heeft de komst van de dertigjarige Nederlandse spits vrijdagavond via de officiële kanalen wereldkundig gemaakt. Manchester United huurt Weghorst voor een half seizoen van Burnley. In de overeenkomst is geen koopoptie opgenomen en daarmee wordt hij de vijftiende Nederlander in dienst van The Red Devils ooit. 

Een week geleden werd voor het eerst melding gemaakt van de interesse van Manchester United in Weghorst. Sindsdien is het snel gegaan, ondanks dat de overgang van de negentienvoudig Oranje-international nogal wat voeten in de aarde had. Er moest immers niet alleen een deal worden gesloten met Burnley, de eigenlijke werkgever van Weghorst, maar ook met Besiktas, de club die de spits tot het einde van het seizoen zou huren.

Een echte transfersoap werd het niet, want al snel bereikten alle partijen overeenstemming met elkaar. De Turken ontvangen een kleine drie miljoen euro voor het stopzetten van de huurovereenkomst. Weghorst vloog donderdag naar Engeland, doorstond de medische keuring en zette vervolgens zijn krabbel onder een contract voor een half seizoen. Weghorst keert na dit seizoen in principe terug naar Burnley, waar hij beschikt over een contract dat doorloopt tot de zomer van 2025.

Lees ookKieft juicht toptransfer Weghorst toe: 'Troeft de grote Ronaldo af'

Met de transfer naar Manchester United komt voor Weghorst een droom uit. Ten Hag haalt hem niet als eerste spits naar Old Trafford, maar als invaller en back-up zal hij van toegevoegde waarde kunnen zijn voor één van 's werelds grootste voetbalclubs. Bij Manchester United wordt Weghorst teamgenoot van oud-Eredivisie-spelers Tyrell Malacia, Lisandro Martínez, Donny van de Beek, Christian Eriksen en Antony.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen