Fraai gebaar: spits betaalt zelf voor terugkeer bij gevallen liefde

1 januari 2022, 17:40
Fraai gebaar: spits betaalt zelf voor terugkeer bij gevallen liefde

Lucas Pérez keert voor de tweede keer in zijn loopbaan terug bij Deportivo La Coruña. De 34-jarige spits betaalt naar verluidt zelf een deel van zijn transfersom om de gevallen grootmacht terug te helpen van het derde Spaanse niveau. 

Pérez stond gedurende de eerste seizoenshelft nog onder contract bij FC Cádiz. Namens de nummer negentien van La Liga scoorde hij in november nog in het uitduel met Real Madrid, dat met 2-1 verloren ging. Het was één van de drie doelpunten die hij dit seizoen wist te maken bij de zuid-Spaanse club waar de ervaren aanvaller vooral als invaller fungeerde. 

Naar verluidt betaalt Deportivo La Coruña een transfersom van een miljoen euro voor de speler die het in 2016 nog voor 20 miljoen euro verkocht aan Arsenal. Namens de Gunners scoorde hij slechts één keer in elf Premier League-duels, maar was hij wel drie keer trefzeker in het Champions League-treffen met FC Basel (1-4). Daarnaast stond Pérez in het verleden onder meer onder contract bij West Ham United, PAOK Saloniki en Alavés.

In zijn derde periode in Galicië hoopt Pérez Deportivo La Coruña terug te helpen nadat het de afgelopen jaren diep gezonken is. De voormalige grootmacht degradeerde in 2018 van het hoogste niveau in Spanje. Twee jaar later volgde zelfs een nieuwe degradatie naar het derde niveau. Momenteel staat de landskampioen van 2000 vierde in groep 1 van de Primera División RFEF. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen