Italiaan Baggio linkt overlijden Vialli en Mihajlovic aan doping

17 januari 2023, 20:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de jaren '90 was het gebruik van doping wijdverbreid in het Italiaanse voetbal. Dat zegt Dino Baggio (51) in een opzienbarend interview met het Italiaanse TV7. De voormalige middenvelder vreest dat daardoor veel spelers die toen actief waren op latere leeftijd gezondheidsproblemen kunnen krijgen. 

De oud-middenvelder (overigens geen familie van voormalig aanvaller Roberto Baggio) van onder meer Torino, Internazionale, Juventus, Parma en SS Lazio, deed zijn uitspraken in reactie op het overlijden van Gianluca Vialli (58). "Ik heb mooie herinneringen aan Gianluca. Hij was een persoonlijkheid in de kleedkamer en stond altijd klaar om jonge spelers te helpen", zegt Baggio over de man met wie hij samenspeelde bij Juventus. "Ik kwam bij hem in het team toen ik 21 jaar oud was en hij had altijd tijd voor een praatje met ons." Vialli overleed vorige week vrijdag. 

Lees ook: Italiaanse voetbalwereld rouwt om overlijden Gianluca Vialli (58)

"Hij heeft het leven te vroeg verlaten", vervolgt Baggio. "We moeten de stoffen onderzoeken die we in die tijd innamen. Er is altijd doping geweest." Baggio pleit dan ook voor onderzoek naar de stoffen die de spelers destijds toegediend kregen. "We moeten er achter zien te komen of bepaalde supplementen schadelijk waren. Ik ben zelf ook bang, dit overkomt teveel spelers van toen."

Vialli is wat dat betreft niet het enige voorbeeld. Eind vorig jaar overleed ook de Serviër Sinisa Mihajlovic, die eveneens jarenlang in Italië actief was en in december vorig jaar overleed. Mihajlovic en Vialli kregen rond hun vijftigste verjaardag te maken met kanker, waar beiden uiteindelijk ook aan bezweken. Of dit een (in)direct gevolg is van dopinggebruik is overigens niet bewezen, maar Baggio vreest dat beide zaken weleens gerelateerd zouden kunnen zijn. "We moeten erachter komen of deze stoffen door het lichaam worden afgebroken of dat deze in onze lichamen zijn achtergebleven."

Lees ook: Triest: Serviër Sinisa Mihajlovic (53) overleden aan kanker

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen