Krankzinnige bekerronde in Frankrijk: amateurs stunten tegen Ligue 1-clubs

7 januari 2023, 21:20
Krankzinnige bekerronde in Frankrijk: amateurs stunten tegen Ligue 1-clubs

In de Coupe de France speelt zich een krankzinnige bekerronde af. De Ligue-1 clubs zijn deze ronde ingestroomd, maar veel van deze clubs verslikken zich in de 'kleintjes'. De grootste verassing komt uit Straatsburg, waar amateurclub Strasbourgh Koeningshoffen Ligue 1-club Clermont Foot uitschakelde na strafschoppen. 

De amateurs uit Straatsburg hebben al twee rondes overleefd en denken er niet aan om het rustig aan te doen. De club, uitkomend op het zesde niveua van Frankrijk, hield in zowel de reguliere speeltijd als de verlenging de nul waardoor het uitliep op strafschoppen. Nadat Straatsburg zelf vier van de vijf strafschoppen wist te scoren en Clermont er twee miste, kon het feest losbarsten in de Franse stad. 

Vorig jaar verloor OGC Nice de finale van Paris Saint-Germain, maar een finaleplaats zit er dit jaar niet in. De ploeg verloor namelijk van Le Puy-en-Valey, een club die uitkomt op het derde niveau van Frankrijk. Een vroege treffer werd de ploeg fataal, ondanks dat de gebruikelijke basiself op het veld stonden met internationals als Kasper Schmeichel en Nicolas Pepe.

Nog een grote schock was waarneembaar bij topclub AS Monaco, dat een 2-0 voorsprong weggaf en vervolgens verloor op strafschoppen van Ligue 2-club Rodez. Ook voor Montpellier zit het bekeravontuur er op. De club uit Zuid-Frankrijk ging op bezoek bij Pau FC, maar ging met lege handen weer naar huis. WK-ganger Wahbi Khazri stond in de basis bij Montpellier, de ervaren Franse spits Valere Germain maakte het enige doelpunt voor de Ligue 1-club. 

 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
avatar

Dit zie je vaker in Frankrijk dat clubs op een lager niveau verder komen, in Nederland bijna nooit. Geeft zo'n bekertoernooi toch wat meer charme en kijkplezier.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen