Onsmakelijke actie met Vinícius-pop zet boel op scherp in Madrid

26 januari 2023, 15:45

Een aantal supporters van Atlético Madrid heeft zich richting de derby tegen Real Madrid van zijn slechtste kant laten zien. Aan een brug in de buurt van het trainingscomplex van Real Madrid hing deze ochtend een pop van Vinícius Júnior met een strop om zijn nek.

De smakeloze actie zet de boel op scherp richting de wedstrijd die Real Madrid en Atlético Madrid deze donderdagavond spelen. De stadgenoten zullen vanaf 21.00 uur in Santiago Bernabéu strijden om een plek in de halve finale van de Copa del Rey. Bij de brug in de buurt van Valdebebas hing deze ochtend niet alleen een Vinícius-pop, maar ook een spandoek. 'Madrid haat Real', was de duidelijke boodschap.

Het is niet de eerste keer dat Vinícius wordt beschimpt door de supporters van Atlético Madrid. Enkele maanden geleden ging het ook al mis. 'Vinícius, je bent een aap, je bent een aap', klonkt het in het Wanda Metropolitano toen Atlético Madrid en Real Madrid het op 18 september tegen elkaar opnamen. Ook waren apengeluiden hoorbaar.

Atlético Madrid baalt enorm van de actie van zijn supporters. 'Dergelijke acties zijn weerzinwekkend en ontoelaatbaar. Wij veroordelen elke daad die de waardigheid van mensen aantast, altijd en overal. Er is een enorme rivaliteit tussen onze clubs, maar er is ook veel respect. We weten niet wie verantwoordelijk is voor deze verachtelijke daad, maar zij ontlopen hun verantwoordelijkheid niet. We hopen dat de autoriteiten erachter kunnen komen wie het heeft gedaan en dat gerechtigheid zal geschieden.'

Vermeer

De actie van de supporters van Atlético Madrid doet denken aan die van Ajax in 2016. In de Johan Cruijff ArenA hing toen een pop van Kenneth Vermeer met eveneens een strop om zijn nek. De doelman, die jaren voor Ajax keepte, had twee jaar eerder de pikante overstap naar Feyenoord gemaakt. De man die de pop ophing, kreeg een werkstraf van zestig uur onvoorwaardelijk en een stadionverbod van twee jaar.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen