'PSV schakelt razendsnel en voert gesprekken met opvolger Madueke'

13 januari 2023, 17:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV is hard bezig met het binnenhalen van een nieuwe vleugelspeler. Omdat de na Cody Gakpo ook Noni Madueke mogelijk vertrekt uit het Philips Stadion, willen de Eindhovenaren zelf ook doorschakelen. In die zoektocht is het uitgekomen bij Oekraïner Viktor Tsygankov van Dinamo Kiev.

Daarmee pakt De Telegraaf vrijdagmiddag groots uit. Volgens de ochtendkrant zijn er serieuze gesprekken tussen de Eindhovenaren en het management van de 25-jarige buitenspeler, die op beide flanken uit de voeten kan. Hoewel zijn contract na dit seizoen afloopt en het transferbedrag enigszins zal meevallen, is Tsygankov naar verluidt wel een dure kracht in het salarishuis en qua tekengeld.

Dat heeft weer te maken met de vele clubs die in hem geïnteresseerd zouden zijn, maar PSV probeert hem dus voor de neus van andere clubs weg te kapen. Overigens is het niet zo dat Madueke al definitief vertrekt uit Eindhoven, maar Chelsea heeft de belangstelling wel doorgetrokken, zo veel is duidelijk na de persconferentie van Ruud van Nistelrooij vrijdagmiddag.

Lees ookAlleen 'Gakpo-bedrag' kan PSV op andere gedachten brengen

PSV wil naar verluidt inzetten op een transfersom van liefst 45 miljoen euro voor Madueke, al is het natuurlijk sterk de vraag of dat bedrag ook daadwerkelijk op tafel zal komen. Maar als er in elk geval een grote transfersom wordt betaald, dan kan PSV anders dan bij Gakpo wél de markt op om een vervanger te halen. Tsygankov speelde zijn hele leven voor Dinamo Kiev en kwam daarin tot 94 goals en 64 assists in 236 officiële wedstrijden. 

Update om 19.09 uur:

Volgens Voetbal International en het Eindhovens Dagblad wordt het voor PSV heel lastig om de Oekraïner in te lijven. Hij moet namelijk nog miljoenen kosten, ook omdat hij Dinamo Kiev zelf met een fraai bedrag wil achterlaten. Bovenop zijn hoge loon en tekengeld wordt dat een behoorlijke kostenpost voor de Eindhovenaren. 

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alweer een Oekraïner die liever mooi weer voetbal speelt en miljoenen verdiend dan zijn land te verdedigen

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tsygankov is al tijden in beeld als opvolger van Gakpo. Zou wel een hele aardige aankoop zijn. Enorm gevaarlijke vleugelflitser.

Arne13
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

PSV zal snel moeten investeren in 1 of 2 goeie spelers. Anders kunnen ze bij voorbaat al fluiten naar het Kampioenschap in de Eredivisie😉

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen