PSV ziet kansen stijgen op voormalig Ajax-target na Lyon-deal

26 januari 2023, 18:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft goed nieuws gekregen in de kansen op de potentiële komst van Kamaldeen Sulemana (20). Zijn huidige werkgever Stade Rennes heeft met Karl Toko Ekambi namelijk een extra aanvaller binnengehaald, waardoor een (tijdelijk) vertrek van het voormalig Ajax-target in de winterstop weer een stuk logischer is.

Stade Rennes heeft de inkomende transfer van Ekambi, die overkomt van Olympique Lyon, donderdagmiddag bevestigd. Daarbij gaat het om een huurdeal zonder koopoptie: de dertigjarige buitenspeler kan aan linkerkant uit de voeten en eventueel in de punt van de aanval. Sulemana komt bij voorkeur ook uit aan de linkerkant van de voorhoede, waardoor een tijdelijk vertrek van de Ghanees – naar bijvoorbeeld PSV – weer een stuk logischer is.

Toch is het nog allesbehalve een zekerheidje dat PSV hem ook definitief kan binnenhalen, want ook het Engelse Southampton heeft belangstelling in de buitenspeler, die geen vaste kracht is bij Stade Rennes. Hij kwam wel in dertien van de negentien duels in de competitie binnen de lijnen, maar maakte daarin nog geen enkele keer de 90 minuten vol. In het thuisduel met Auxerre (5-0 winst) maakte hij vooralsnog zijn enige doelpunt van deze jaargang.

Lees ook: 'PSV biedt 15 miljoen op voormalig Ajax-target van Stade Rennes'

Transfers PSV

Sulemana zou wel een permantente overgang kunnen maken naar PSV, dat naar verluidt vijftien miljoen euro heeft geboden op de aanvaller. Sulemana kan na de gehuurde Fábio Silva de tweede winteraanwinst worden voor Ruud van Nistelrooij, die met de matige huidige resultaten wel wat versterking voorin kan gebruiken. In deze winterstop werden Noni Madueke en Cody Gakpo namelijk verkocht. Ook trokken Bruma (was al verhuurd) en de gehuurde Ki-Jan Hoever de deur achter zich dicht in het Philips Stadion. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen