Real blijft op alle fronten actief na moeizame Copa-overwinning

3 januari 2023, 23:20   Bijgewerkt: 3 januari 2023, 23:29

Real Madrid is dinsdagavond met de hakken over de sloot doorgebekerd in Spanje. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti won met pijn en moeite met 0-1 op bezoek bij het nietige CP Cacereño. In Cáceres was een fraaie treffer van Rodrygo voor Real genoeg voor een plekje in de volgende ronde.

Ancelotti besloot voor de wedstrijd in de Copa del Rey behoorlijk wat spelers rust te geven. Toch stuurde hij een elftal met onder meer Rodrygo, Eden Hazard, Eduardo Camavinga en Aurélien Tchouaméni het veld op in het Westen van Spanje. Daar had De Koninklijke het behoorlijk lastig met de club van het vierde niveau, maar in de tweede helft sloegen de Madrilenen alsnog toe. Rodrygo krulde na een handige slalom fraai raak.

Lees ook: Ten Hag dendert door met United op slechte avond Van de Beek

Real plaatst zich zodoende voor de achtste finales van de Copa del Rey en is dus nog op meerdere vlakken actief. Natuurlijk is de ploeg van Ancelotti nog volop in de race voor de landstitel in Spanje en speelt Real binnenkort in de Champions League tegen Liverpool. Daarnaast barst de strijd om de Supercopa de España volgende week los. In de strijd om die bokaal doen ook Valencia, Real Betis en FC Barcelona mee.

Kluivert & Danjuma

Eerder op de avond was er ook al Nederlands succes in de Spaanse beker. Arnaut Danjuma was met een doelpunt belangrijk voor Villarreal, dat na een 1-0 achterstand eenvoudig won op bezoek bij Cartagena. Uiteindelijk werd het liefst 1-5 voor de bezoekers. Justin Kluivert opende op zijn beurt de score namens Valencia tegen La Nucía. In Alicante stapten de gasten na negentig minuten met een 0-3 overwinning van het veld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen