Triest: bestuur Everton wordt bedreigd en slaat thuisduel over

14 januari 2023, 14:00

De dramatische resultaten van Everton hebben geleid tot ernstige bedreigingen aan het adres van het bestuur van de tweede club van Liverpool. Als gevolg daarvan slaat de vierkoppige directie van de club het thuisduel van zaterdag met Southampton over. 

Onder manager Frank Lampard is de club bezig aan een matig seizoen, waarin het vooralsnog niet verder komt dan de achttiende plaats in de Premier League. Vanuit de hoek van een aantal supporters zijn volgens het veiligheidsteam van Everton 'geloofwaardige bedreigingen voor de veiligheid' van het bestuur geuit. 

Eigenaar Farhad Moshiri heeft al sinds oktober 2021 (!) geen thuisduel van zijn club bezocht, maar de overige directieleden zijn daarbij doorgaans wel aanwezig. Onder de afwezigen van het duel met Southampton zijn voorzitter Bill Kenwright en directrice Denise Barret-Baxendale. 

In een verklaring laat de club weten dat het 'kwaadaardige en onacceptabel dreigende correspondentie' heeft ontvangen. Daarnaast heeft ook 'anti-sociaal gedrag' en 'gerichte fysieke agressie' tijdens de recente thuiswedstrijden meegespeeld in het besluit. Via een woordvoerder reageert de club ontdaan op het besluit om de directie niet lijfelijk bij het duel aanwezig te laten zijn. 'Dit is een nooit eerder vertoonde beslissing voor Everton. Nog niet eerder heeft het voltallige bestuur een wedstrijd om veiligheidsredenen hoeven te missen. Dit is een in- en intrieste dag voor Everton en alle supporters'. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen