Voormalig PSV-spits Kostas Mitroglou (34) zet punt achter loopbaan

14 januari 2023, 11:40
Foto: © ProShots

Kostas Mitroglou heeft zijn professionele loopbaan beëindigd. De 34-jarige spits, die in het seizoen 2019-2020 nog onder contract stond bij PSV, zat sinds afgelopen zomer zonder club en sluit zich aan bij de Duitse amateurclub SpVgg Rheurdt-Schaephuysen.

De geboren Griek groeide op in Duitsland maar debuteerde in 2007 in het shirt van Olympiakos Pireaus als prof. In de wedstrijd om de Griekse Super Cup was hij direct verantwoordelijk voor de enige treffer tegen Larissa. In de loop van dat seizoen kwam hij echter maar mondjesmaat aan spelen toe. Pas in het seizoen 2009-2010 groeide hij uit tot reguliere basisspeler bij de recordkampioen, al werd hij in de jaren daarna verhuurd aan Paniomios en Atromitos. 

In het seizoen 2013-2014 volgde een eerste overgang naar het buitenland, maar bij Fulham kon Mitroglou in de Premier League niet doorbreken. Een terugkeer naar Olympiakos volgde, waar hij met zestien doelpunten in 24 wedstrijden een zeer succesvol seizoen beleefde waarna Benfica hem inlijfde. In Lissabon groeide Mitroglou it tot een zeer trefzekere spits, getuige zijn 52 treffers in 88 duels die hij voor de topclub liet aantekenen. Bij Olympique Marseille, dat vijftien miljoen euro voor hem neerlegde in 2017, kwam hij echter niet goed uit de verf, waarna PSV hem in 2019 op huurbasis vastlegde.

Bij zijn Eredivisie-debuut tegen RKC Waalwijk (1-3 overwinning) droeg Mitroglou met de derde Eindhovense treffer nog bij aan de overwinning, maar dat zou direct ook zijn enige competitietreffer in dertien duels blijken. Ook was hij eenmaal trefzeker in het Europa League-kwalificatieduel met Apollon Limassol (0-4) en de bekerwedstrijd bij GVVV (1-2 winst na verlenging). De huurperiode werd dan ook geen groot succes, en Mitroglou keerde terug naar Frankrijk maar mocht transfervrij vertrekken naar Aris Saloniki in zijn vaderland. Daar liep zijn contract afgelopen zomer af. Mitroglou speelde 65 interlands voor Griekenland en was daarin zeventien keer trefzeker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen