Weghorst treedt met rugnummer in de voetsporen van United-legende

15 januari 2023, 23:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wout Weghorst gaat zijn avontuur bij Manchester United aan met rugnummer 27. De Nederlandse spits werd vrijdag officieel gepresenteerd door zijn nieuwe werkgever, maar kon een dag later tegen Manchester City nog niet van de partij zijn. Daardoor was het nog niet bekend welk tricot de spits zou dragen, maar daarover hebben The Red Devils zondagavond gecommuniceerd.

Waarom Weghorst specifiek voor dit nummer kiest, is niet helemaal duidelijk. Eerder speelde hij met rugnummer 28 (FC Emmen), rugnummer 9 (FC Emmen, VfL Wolfsburg, AZ en Burnley), rugnummer 19 (Heracles Almelo) en in zijn verhuurperiode voor Besiktas het afgelopen half jaar droeg hij nummer tien.

Weghorst ia na Federico Macheda de tweede spits in dienst van Manchester United die rugnummer 27 draagt. Met clublegende Gary Neville (die begon als nummer 27 tussen 1992 en 1994), Mikael Silvestre en Marouane Fellaini zijn er ook genoeg succesvolle spelers op Old Trafford die met het rugnnummer van Weghorst hebben gespeeld.

Lees ook: Gaat Weghorst slagen op Old Trafford? "Hij is zó gedreven"

Debuut Weghorst

Weghorst stond zondag eveneens voor het eerst op trainingsveld Carrington van de Premier League-grootmacht. Met zijn ploeggenoten bereidde hij zich voor op de wedstrijd tegen Crystal Palace, die woensdagavond om 21.00 uur op de rol staat. Dat is de wedstrijd waarin de Nederlandse aanvaller mogelijk zijn debuut kan maken, mits al het papierwerk in orde is gemaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen