Zinchenko is PSV nog niet vergeten: "Dat seizoen was zo belangrijk voor mij"

23 januari 2023, 16:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In een ver verleden maakte Oleksandr Zinchenko furore in het PSV-shirt. Tegenwoordig is de Oekraïner een vaste kracht bij Arsenal, de koploper van de Premier League. Maar zijn oud-club uit Eindhoven is bij absoluut nog niet vergeten.

"Ik volg PSV nog steeds. Ik weet dat de meeste mensen zullen zeggen dat ik er niet succesvol ben geweest. Maar dat seizoen is zo belangrijk geweest voor mij en mijn carrière. Het heeft mij de ogen geopend op verschillende vlakken. Ik ben iedereen zo dankbaar", aldus de verdediger tegen Viaplay. In het seizoen 2016/17 speelde Zinchenko op huurbasis voor PSV. Hij speelde zeventien duels voor de Eindhovenaren waarin hij vier assists gaf.

Lees ook: Van de Kerkhof blij met vertrek vleugelspeler: "Miskoop van de eeuw"

Zinchenko gaf het interview na de gewonnen topper tegen Manchester United. Door de 3-2 overwinning zet Arsenal nu het volgende stapje richting het ultieme doel: het landskampioenschap. Maar Zinchenko is nog voorzichtig. "We moeten niet te ver vooruitkijken. We moeten het stap voor stap doen en met beide benen op de grond blijven. Als we elke dag ons best doen, dan zien we wel waar we komen. Alles is mogelijk."

Arsenal staat vijf punten voor op nummer twee Manchester City en elf punten op nummers drie en vier Newcastle United en Manchester United. Daarnaast heeft Arsenal een wedstrijd minder gespeeld. Deze zomer maakte Zinchenko de overstap van City naar Arsenal voor zo'n 35 miljoen euro. Een flink bedrag voor een verdediger, maar Zinchenko maakt zijn prijskaartje vooralsnog waard. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In de laatste zin gaat het ook goed mis! 🤣

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen