Arsenal op achterste poten na 'menselijke fout' videoscheidsrechter

12 februari 2023, 13:36
Arsenal op achterste poten na 'menselijke fout' videoscheidsrechter

Arsenal is ontdaan over de gelijkmaker van Brentford in de onderlinge competitiewedstrijd van zaterdag (1-1). Na een vrije trap kreeg Arsenal de bal niet uit het strafschopgebied en stelde Christian Norgaard uiteindelijk Ivan Toney in staat om te scoren. Norgaard stond echter buitenspel toen hij werd aangespeeld. 

Volgens Chris Foy, voormalig Premier League-scheidsrechter en momenteel werkzaam bij het overkoepelende orgaan van het scheidsrechterskorps (PGMOL), heeft videoscheidsrechter Lee Mason het buitenspel 'niet volledig onderzocht'. "Dat is een menselijke fout. Anders was het doelpunt afgekeurd."

Mason bekeek wel of er sprake was van een mogelijke overtreding van Ethan Pinnock op Gabriel in de aanloop naar het doelpunt en of er direct na het nemen van de vrije trap al sprake was van buitenspel. In beide gevallen oordeelde hij dat dat niet zo was. Scheidsrechter Peter Bankes verklaarde het doelpunt vervolgens geldig. De latere buitenspelsituatie met Norgaard in de hoofdrol werd dus over het hoofd gezien. 

Op de persconferentie na de wedstrijd sprak Mikel Arteta al zijn ongenoegen uit over de gang van zaken. "Ik zag zojuist dat het buitenspel was. Ze hebben niet uitgelegd waarom de goal werd toegekend. Het is frustrerend, maar ze zullen later wel met een verklaring komen. Die hebben we vandaag niet gekregen", zei de trainer van Arsenal. Door het puntenverlies hebben The Gunners een voorsprong van zes punten op Manchester City, voorafgaand aan de onderlinge wedstrijd tussen de twee titelkandidaten op woensdag.

Bekijk het doelpunt van Brentford in de samenvatting op YouTube. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen