Barcelona maakt geen fout en loopt verder weg van Real Madrid

1 februari 2023, 22:53

FC Barcelona heeft het gat met Real Madrid woensdagavond vergroot naar acht punten. De formatie van Xavi was in Sevilla te sterk voor subtopper Real Betis. Raphina en Robert Lewandowski waren met hun goals van grote waarde voor de Catalanen (1-2).

Voor FC Barcelona was het een flinke opsteker dat Lewandowski weer terugkeerde. De spits was drie competitieduels geschorst, maar kon in Sevilla weer in de basis beginnen. De Poolse spits dacht met zijn ploeg in de eerste helft op voorsprong te komen, maar de treffer van Raphina werd afgekeurd door de arbitrage.

De ploeg van Xavi bleef de nodige kansen creëren, maar stuitte continu op de uitstekend keepende doelman Rui Silva, die onder meer een poging van Pedri op knappe wijze wist te keren. FC Barcelona had de overhand in Estadio Benito Villamarín, waardoor het ook wachten was op de openingstreffer. Die vielvervolgens ook na 65 minuten spelen.

Raphina wist op aangeven van linksback Alejandro Baldé de Catalaanse ploeg op voorsprong te zetten. Tien minuten voor tijd liet Lwandowski zijn klasse weer zien een leek hij het duel in het slot te gooien met de tweede treffer van de avond, maar Joules Koundé maakte het in de slotfase nog even spannend meet een eigen goal. Meer zat er echter niet in voor Real Betis, waardoor FC Barcelona zeer goede zaken doet in de strijd om de titel.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Ze kunnen veel beter als ze eens wat directer en niet te veel lopen met de bal, als je te veel en te ver doorloopt met de bal staan de verdedigers ook op hoop en en is er bijna , ik zeg bijna, geen doorkomen aan. Maar gelukkig weer gewonnen, mooie goal ook van Koundè grapje🤣

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Ze moeten meer de steekpass op Lewa gaan gebruiken want hij wordt niet in zijn kracht gebruikt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen