De Ligt verrast Sneijder: "Had het niet verwacht, maar hij laat het zien"

14 februari 2023, 21:06
Foto: © ProShots

Wesley Sneijder is positief verrast door het spel van Matthijs de Ligt bij Bayern München. De recordinternational had tijdens de voorbeschouwing op het Champions League-duel van de Duitsers bij Paris Saint-Germain lovende woorden voor de 23-jarige verdediger. 

"Ik had het niet verwacht, maar hij laat het zien", zei Sneijder dinsdagavond bij RTL7. "Het is belangrijk om een speler te hebben die altijd doordekt. Dat vinden spitsen niet fijn, iemand die continu in je rug zit." Sneijder refereert ook aan het WK in Qatar, waar De Ligt na een basisplaats in het openingsduel van het Nederlands elftal uit de basis verdween. "Hij is echt belangrijk en de statistieken wijzen dat uit."

Dat De Ligt het in München zo goed doet is volgens Sneijder niet vanzelfsprekend. "Ik dacht dat hij moeite had met wenden en keren, maar het ziet er vrij soepel uit", meent hij. De eveneens aanwezig Theo Janssen is het met hem eens. "Hij speelt nu bij een ploeg die het van voetbal moet hebben, dan komen zijn kwaliteiten naar boven", meent de Arnhemmer. "Bij Juventus lag zijn kracht minder", denkt Janssen achteraf. 

Sterkhouder

De Ligt, afgelopen zomer voor 80 miljoen euro overgenomen uit Turijn, heeft zich in München ontpopt tot sterkhouder in de defensie. Sinds de hervatting van de Bundesliga in januari miste hij nog geen minuut in de Duitse competitie. Ondanks drie gelijke spelen op rij is Der Rekordmeister, dat de afgelopen twee duels wel weer wist te winnen, andermaal koploper in de Bundesliga. De voorsprong op Union Berlin, donderdag tegenstander van Ajax in de Europa League, bedraagt echter slechts een enkel punt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen