FC Emmen komt met knalroze tenue voor belangrijke boodschap

14 februari 2023, 16:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Emmen speelt het thuisduel met Go Ahead Eagles op 26 februari in een knalroze tenue. De Drentse Eredivisionist wil mannelijke voetballiefhebbers daarmee aansporen om zichzelf regelmatig te checken op zaadbalkanker. 

De opvallende shirts gaan hand in hand met de twitter-hashtag #CheckJeBallen. De actie is opgezet door het bedrijft EasyToys, dat hoofdsponsor is van de Drentse club. Via de website van Mystery Voetbal Box, co-sponsor van FC Emmen, is het tenue te koop. Daarnaast zullen de tricots die gedurende het duel met de Eagles worden gedragen via matchwornshirt.com geveild gaan worden. De volledige opbrengst van de veiling komt ten goede aan Stichting Zaadbalkanker. 

Recentelijk kregen verschillende profvoetballers te maken met de ziekte. Bundesliga-spelers Jean-Paul Boëtius, Sébastien Haller, Marco Richter en Timo Baumgartl kregen de afgelopen tijd de diagnose zaadbalkanker, maar zijn allen inmiddels hersteld en weer actief in de sport. 

[instgram,CoRkYzRAXT9]

De actie wordt niet toevallig dinsdag, op Valentijnsdag, gelanceerd. "We maken op de dag van de liefde het nieuws bekend dat we de handen ineen slaan om geld in te zamelen voor dit belangrijke doel", zegt EasyToys-CEO Eric Idema tegenover De Telegraaf. De directeur van de Stichting Zaadbalkanker, Ivo Struik, reageert verheugd tegenover diezelfde krant. "We vinden het fantastisch en uniek dat FC Emmen en EasyToys zich hiervoor willen inspannen en voetbalfans erop wijzen dat ook mannen een maandelijkse check moeten doen - van hun ballen", aldus Struik. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen