Leeftijd 'Oude Duivels' geen issue voor Tedesco, Henry vertrekt

8 februari 2023, 17:53
Leeftijd 'Oude Duivels' geen issue voor Tedesco, Henry vertrekt

Domenico Tedesco (37) werd woensdagmiddag gepresenteerd als nieuwe bondscoach van België. Tijdens zijn eerste persconferentie in zijn nieuwe functie wilde de Italiaanse Duitser nog niet ingaan op de vermeende noodzaak om te gaan doorselecteren bij de Rode Duivels. Ook werd duidelijk dat in de staf van Tedesco geen rol is weggelegd voor Thierry Henry.

Met Tedesco aan het roer hoopt de Belgische voetbalbond KBVB de zure nasmaak van het WK in Qatar zo snel mogelijk weg te spoelen. Onder Tedesco's voorganger Roberto Martínez strandde de 'gouden generatie' van onze zuiderburen al in de groepsfase, waarna de roep om verjonging van de ploeg sterk klonk in België. Toch wilde Tedesco dat niet als speerpunt benoemen, zei hij woensdag. "Er is geen jong en oud, enkel de juiste kwaliteit", hield hij de media voor. "De beste spelers moeten spelen en zullen spelen. Het vraagstuk rond leeftijd en de 'oudere spelers' is dus niet belangrijk." 

Lees ook: Bosz grijpt definitief mis; Belgen kiezen voor andere bondscoach

Routiniers als Dries Mertens (35), Toby Alderweireld (33), Jan Vertonghen (35) en Axel Witsel (34) zullen verheugd zijn met de woorden van de nieuwe oefenmeester. Het viertal sprak na het teleurstellende WK in Qatar de hoop uit nog langer door te gaan als international. Aanvoerder Eden Hazard (32) kondigde als enige zijn afscheid aan na de mondiale eindronde. Tedesco gaat niet proberen hem op andere gedachten te brengen, zei hij woensdag. "Als een speler gestopt is dan is dat met een reden." 

Lees ook: Opvallend: 'gouden generatie' België denkt nog niet aan afscheid

Exit Henry

In de staf van Tedesco is geen plaats voor Thierry Henry (45). De Fransman fungeerde onder Martínez gedurende twee periodes als assistent bij de Rode Duivels en werd na het vertrek van de gewezen bondscoach door een deel van de spelersgroep naar voren geschoven als gewenste opvolger van de Spanjaard. De oud-speler van onder meer Arsenal en FC Barcelona solliciteerde echter niet naar de vrijgekomen functie, meldde bondsvoorzitter Peter Bossaert woensdag. "We hebben wel nog met Thierry gesproken, omdat we zijn mening waarderen en hij inzit met de toekomst van de nationale ploeg. Maar hij zal geen rol meer spelen in de staf." Thomas Vermaelen (37) blijft wél aan in de functie van assistent onder Tedesco.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

De Oude Rode Duivels👹

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen