Martinelli houdt Arsenal op titelkoers, prima Leeds-debuut Gracia

25 februari 2023, 19:10
Martinelli houdt Arsenal op titelkoers, prima Leeds-debuut Gracia

Arsenal behoudt de koppositie in de Premier League. The Gunners wonnen het uitduel met Leicester City van zaterdagmiddag met 0-1 dankzij een treffer van Gabriel Martinelli. Onderin deed Leeds United met debuterend trainer Javi Gracia op de bank uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie. 

Leicester City - Arsenal 0-1

Arsenal-manager Mikel Arteta stond zaterdag stil bij het eenjarig 'jubileum' van de Russische inval in Oekraïne. Oud-PSV'er Oleksandr Zinchenko, afkomstig uit Oekraïne, mocht ter gelegenheid daarvan de aanvoerdersband dragen. Gabriel Martinelli groeide in Leicester uit tot matchwinner door kort na rust de enige treffer van het duel aan te laten tekenen. De Braziliaan leek zich daarbij te blesseren maar kon wel verder spelen. Door de zege heeft Arsenal nu weer evenveel wedstrijden als naaste belager Manchester City gespeeld en bedraagt de voorsprong op de ranglijst nu vijf punten in het voordeel van de ploeg van Arteta. City komt later op de avond nog in actie in en tegen Bournemouth. 

Leeds United - Southampton 1-0

Bij het debuut van trainer Javi Gracia op de bank pakte Leeds United in eigen huis drie belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud. Zonder Pascal Struijk en met Crysencio Summerville als invaller won de club in eigen huis met 1-0 van Southampton. Voormalig Barcelona-speler Junior Firpo tekende een kwartier voor tijd voor de enige treffer van het duel. Door de overwinning kruipt Leeds over Everton heen naar de veilige zeventiende plaats op de ranglijst. 

West Ham United - Nottingham Forest 4-0

Leeds was echter niet de enige ploeg onderin die zaterdag een broodnodige overwinning boekte. West Ham United haalde in eigen huis uit tegen Nottingham Forest, dat met 4-0 op de broek kreeg. Alle treffers vielen na rust in Londen. Danny Ings tekende voor de eerste twee, waarna Declan Rice en Michail Antonio de ploeg van David Moyes naar een comfortabele overwinning schoten. De Hammers hebben een puntje meer dan Leeds en staan daarmee zestiende. Forest liep recent weg van de staartploegen maar is op de dertiende plaats met maar twee punten meer dan West Ham ook weer binnen bereik. 

Everton - Aston Villa 0-2

Door de zeges van Leeds en West Ham is Everton de grote verliezer van de zaterdag. De Toffees verloren op eigen veld van Aston Villa. Ollie Watkins maakte uit een strafschop de 0-1, waarna Emiliano Buendía het duel tien minuten voor tijd besliste. Door de nederlaag ziet Everton concurrenten Leeds en West Ham passeren op de ranglijst en zakt het terug naar de achttiende plaats. Die leidt na het seizoen tot degradatie naar het Championship. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen