Nieuwe trainer Everton drukt meteen zijn stempel met opmerkelijk verbod

4 februari 2023, 11:25   Bijgewerkt: 4 februari 2023, 11:46
Nieuwe trainer Everton drukt meteen zijn stempel met opmerkelijk verbod

Het in degradatienood verkerende Everton stelde afgelopen week Sean Dyche aan als opvolger van de ontslagen Frank Lampard. De nieuwe trainer laat er geen gras over groeien en heeft direct twee regels ingesteld. Voor de spelersgroep van The Toffees is het voortaan verboden om te trainen met een muts op sportsjaal. Daarnaast wordt het verplicht om scheenbeschermers te dragen op de training.

"Je traint hoe je speelt, je speelt hoe je traint", is de uitleg van de oefenmeester tegenover Liverpool Echo. Gezond verstand, zo noemt Dyche het. "Als je veertien neksjaals draagt, vijftien mutsen, een sportlegging en géén scheenbeschermers, dan kun je toch nooit trainen zoals je speelt?", aldus de oud-trainer van Burnley. In een wedstrijd is het ook verboden om te spelen met een muts of sjaal.

Dyche drukt dus direct zijn stempel op het dolende Everton. "Er loopt hier nu geen speler meer rond die iets anders draagt dan wat er van hem verwacht wordt. Ik heb alles uitgelegd, met de achterliggende gedachten", zegt de 51-jarige trainer. Dyche is overigens zelf niet zo bang om de kou te trotseren. Zelfs toen het sneeuwde, liep de trainer rond in zijn overhemd.

Postieve steun

De eerste klus van Dyche is direct een pittige. 'Zijn' Everton neemt het dan in eigen huis op tegen koploper Arsenal. De oefenmeester hoopt op positieve steun van de achterban. "Ook de meest teleurgestelde Evertonians moeten ons nu een kans geven en de ploeg ondersteunen. Dan kan de energie heel snel veranderen."

Wie wint de Europa League Finale? Zet één euro in en win €100,00 als je de winnaar goed voorspelt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen