Oud-Feyenoorder grote schlemiel bij bekeruitschakeling Benfica

10 februari 2023, 08:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aan het bekeravontuur van Benfica is donderdagavond een einde gekomen. De ploeg van Roger Schmidt, die in de competitie fier aan kop gaat, legde het in de kwartfinale op penalty's af tegen Sporting Braga. In een spannende strafschoppenreeks werd oud-Feyenoorder Fredrik Aursnes de grote schlemiel. De middenvelder faalde bij het nemen van de vierde penalty en dat betekende uiteindelijk een uitschakeling in het toernooi.

Waar beide ploegen na de eerste drie penalty's nog foutloos waren, ging het bij Aursnes mis. Braga-doelman Matheus Magalhães keerde de inzet van de oud-Feyenoorder. Die misser kwamen Aursnes en Benfica duur te staan. Tegenstander Braga bleef koeltjes en benutte de vierde penalty wél. Braga-middenvelder Al Musrati bleef ook bij de vijfde strafschop kalm en maakte daarmee een einde aan de bekercampagne van de koploper.

Elf tegen negen

In de reguliere speeltijd hielden Braga en Benfica elkaar in evenwicht. De ploeg van Schmidt kwam na een kwartier voetbal op voorsprong via Gonçalo Guedes. Precies een kwartier later ging het mis voor de koploper toen Alexander Bah van het veld werd gestuurd met een rode kaart. Braga profiteerde vrijwel direct van de man-meer-situatie en kwam nog voor rust op gelijke hoogte via Al Musrati.

Met elf tegen tien wisten de manschappen van Schmidt er een strafschoppenserie uit te slepen. Makkelijk ging dat niet. Benfica zag in de allerlaatste minuut van de verlenging nóg een speler van het veld worden gestuurd. Verdediger Morato mocht de penaltyreeks vanaf de tribune bekijken na zijn tweede gele kaart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen