PSV voorkomt nieuwe stunt Emmen, dubbelklapper Branthwaite

8 februari 2023, 20:42   Bijgewerkt: 8 februari 2023, 20:55

PSV heeft zonder groots te spelen de kwartfinale van het KNVB-Bekertoernooi gehaald. De regerend bekerhouder was met 3-1 te sterk voor FC Emmen, dat een waslijst aan spelers miste. Jarrad Branthwaite vijzelde zijn seizoenstotaal op van één naar drie treffers en hielp PSV in het zadel. Een kortstondige Emmense wervelwind leverde via een stijlvolle poeier van Mark Diemers de aansluitingstreffer op, maar in het vervolg kwam - mede dankzij de 3-1 van Luuk de Jong - een plaats bij de laatste acht niet meer in gevaar voor PSV.

De thuisploeg trad aan met bekerdoelman Joël Drommel onder de lat. Daarnaast gunde Ruud van Nistelrooij - door de afwezigheid van Phillipp Mwene een basisdebuut aan de winterse aanwinst Patrick van Aanholt. Dick Lukkien koos door de vele afwezige aanvallers voor Mark Diemers in de spits. 

PSV was gewaarschuwd, want de ploeg werd vijftien dagen geleden nog getrakteerd op een 1-0 nederlaag in Drenthe. Dat scenario kon vandaag snel de prullenbak in, want dankzij Jarrad Branthwaite zat PSV binnen een kwartier op rozen. De Engelse verdediger was met een kopbal én een afstandsschot tweemaal trefzeker én bracht de stand op 2-0.

FC Emmen leek zich neer te leggen bij een kansloze exercitie, maar na een rake pegel van Mark Diemers direct na rust gloorde er weer hoop bij de bezoekers. FC Emmen speelde - gesterkt door de aansluitingstreffer - met meer vertrouwen, maar PSV hield redelijk eenvoudig stand. Een kwartier voor tijd deelde Luuk de Jong de genadeklap uit. De 3-1 was zowel voor de PSV-aanvoerder - die zeven wedstrijden op rij droog stond - als voor PSV een opluchting. Vlak voor tijd gingen de handen van het Eindhovense publiek nog eenmaal op elkaar toen Olivier Boscagli na lang blessureleed als vervanger van Branthwaite zijn rentree maakte. Dankzij de bekerwinst gaat PSV zaterdag de koker in tijdens de loting.

Opstellingen en beoordelingen:*

PSV: Joël Drommel 6.5, Jordan Teze 5.5, Jarrad Branthwaite 7 (85. Olivier Boscagli -), André Ramalho 6, Patrick van Aanholt 6.5 (80. Mauro Júnior -), Ibrahim Sangaré 6, Joey Veerman 6.5, Johan Bakayoko 5.5 (61. Ismael Saibari 6), Guus Til 6 (61. Thorgan Hazard 6), Xavi Simons 6.5 en Luuk de Jong 6.5 (80. Fábio Silva -)

FC Emmen: Mickey van der Hart 6, Mohamed Bouchouari 6, Mike te Wierik 6.5, Miguel Araujo 6.5, Julius Dirksen 6, Dennis Vos 6, Keziah Veendorp 6, Lucas Bernadou 5.5 (46. Jeremy Antonisse 6), Jari Vlak 6, Jasin Assehnoun 5.5 en Mark Diemers 7 (78. Ben Scholte -)

Man van de wedstrijd: Jarrad Branthwaite

*Spelers moeten minstens 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen