Rampzalige middag voor Bayern tegen angstgegner: koppositie in gevaar

18 februari 2023, 17:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München is zaterdag aangelopen tegen de tweede nederlaag van het seizoen in de Bundesliga. Na een vroege rode kaart voor Dayot Upamecano verloor de regerend kampioen met 3-2 van Borussia Mönchengladbach. Nummer twee 1. FC Union Berlin kan zondag via een zege op Schalke 04 de koppositie overnemen.

Bayern startte met Ryan Gravenberch en met Daley Blind, die zijn eerste basisplek kreeg. Het ging al in de achtste minuut mis voor de bezoekers: Upamecano haalde de doorgebroken Alassane Pléa neer en kreeg een rode kaart. Vijf minuten later opende Lars Stindl de score met een hard schot vanaf de rand van het strafschopgebied.

Een scherpe voorzet van Alphonso Davies stelde Eric Maxim Choupo-Moting in staat om de 1-1 te maken en dat was ook de ruststand. In de pauze werd Gravenberch vervangen door Jamal Musiala. Mönchengladbach kwam tien minuten na de pauze opnieuw op voorsprong, ditmaal door een doelpunt van Jonas Hofmann.

Ramy Bensebaini was dicht bij de 3-1, maar knalde op de lat. Nadat Matthijs de Ligt inviel bij Bayern, kregen de bezoekers via João Cancelo een serieuze kans op de gelijkmaker. Het was echter Marcus Thuram die aan de overzijde het vierde doelpunt van de wedstrijd maakte. Diep in de blessuretijd deed de zeventienjarige invaller Mathys Tel nog iets terug: 3-2.

Bayern wist in mei 2021 voor het laatst te winnen van Mönchengladbach. In de zes daaropvolgende ontmoetingen, waaronder één vriendschappelijke, kwam de grootmacht niet verder dan twee remises. Als Union zondag thuis wint van Schalke, heeft het twee punten meer dan Bayern.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen