Gaat het dan tóch gebeuren? 'Gesprekken tussen Xavi en Messi'

22 februari 2023, 07:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Supporters van FC Barcelona dromen nog altijd van een terugkeer van Lionel Messi. Doordat de Argentijnse superster nog geen nieuw contract heeft getekend bij Paris Saint-Germain kan een hereniging met FC Barcelona niet worden uitgesloten. Sterker nog: de huidige koploper van Spanje zou op de achtergrond druk bezig zijn met een rentree van Messi.

Fabrizio Romano ontpopte zich in de afgelopen jaren tot dé transferspecialist in Europa, maar de achterban van FC Barcelona volgt liever de updates van Gerard Romero. De Spaanse journalist van Jijantes FC zat afgelopen zomer een aantal keer bij het juiste eind. Niet gek dus dat de harten van de FC Barcelona-fans harder gaan kloppen als Romero meldt dat er gesprekken gaande zijn bij FC Barcelona om Messi te contracteren.

Met dat nieuws pakte Romero dinsdagavond uit. Het gaat de laatste weken veel over de toekomst van Messi. Nadat de Argentijn zijn land in december in Qatar naar de wereldbeker had geschoten, leek het een kwestie van tijd vooraleer hij zijn handtekening zou zetten onder een nieuw contract bij PSG. Maar er is nog altijd geen witte rook in Parijs, wat betekent dat Messi met andere clubs mag praten over een transfer na afloop van dit seizoen. Hij is bij PSG immers in het bezit van een aflopend contract.

Volgens Romero zijn er twee partijen betrokken bij de onderhandelingen over een terugkeer van Messi naar FC Barcelona: Messi en trainer Xavi Hernández én Jorge Messi en president van de club Joan Laporta. Een terugkeer van Messi naar de club waar hij vele successen heeft gevierd is uiteraard geen uitgemaakte zaak. Een belangrijk punt met betrekking tot een mogelijke rentree is de belastingheffing, een situatie waarmee FC Barcelona volgens Romero zou moeten omgaan.

Busquets en Alba

Mochten FC Barcelona en Messi na dit seizoen worden herenigd, is de kans groot dat Sergio Busquets en Jordi Alba actief blijven voor de huidige koploper van Spanje. Dat stelt Romero. Busquets is in het bezit van een aflopend contract en werd de voorbije maanden veelvuldig in verband gebracht met een vertrek naar de Verenigde Staten. Xavi heeft er echter geen geheim van gemaakt graag nog een jaar met de routinier door te willen gaan. Busquets en Alba zullen wel een riant deel van hun salaris moeten inleveren om ruimte te kunnen maken voor Messi. Als we Romero moeten geloven, vinden de Spanjaarden dat geen probleem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

nu messi de wereldbeker gewonnen heeft zie je pas goed hoe barca al bezig was om messi af te schrijven..maar nu moet hij ineens terug..ik had mooi niet gedaan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen