Sneijder niet overtuigd van 'redder' Virgil: "Heeft iedereen het over"

21 februari 2023, 21:15
Foto: © ProShots

Wesley Sneijder is van mening dat men bij Liverpool niet meteen veel moet verwachten van Virgil van Dijk. De grootmacht uit Engeland kent geen sterk seizoen en daarom is men blij dat de aanvoerder van Oranje weer helemaal fit is. Sneijder ziet in Van Dijk echter niet de redder in nood.

"Iedereen heeft het nu over dat Van Dijk weer terug is", sprak Sneijder voorafgaand aan de kraker in de Champions League tussen Liverpool en Real Madrid bij RTL7. "Hij zou de redder moeten zijn voor Liverpool. Maar hij zat ook niet in een goede periode toen hij geblesseerd raakte. Het was ook geen zekere schakel achterin. Nu moet hij meteen tegen drie spitsen van dit kaliber. Dan kun je niet meteen veel verwachten."

Lees ook: Gakpo staat bij CL-rentree meteen voor flinke uitdaging: "Wil ik graag laten zien"

Theo Janssen sloot zich gedeeltelijk aan bij de woorden van zijn collega-analist. De assistent-trainer van Vitesse vindt Van Dijk lang niet altijd overtuigend. "Hij is natuurlijk bij Liverpool wel heel bepalend, het is een leider in zijn doen en laten. We hebben het er altijd over gehad dat hij wel zijn beperkingen heeft. In zijn wendbaarheid vind ik hem niet de beste. Als hij rond de zestien moet wenden en keren, is hij kwetsbaar."

Van Dijk maakte afgelopen weekend tegen Newcastle United zijn rentree in de basis, nadat hij weken kampte met een hamstringblessure. "Je merkt wel aan alles dat hij terug is", aldus Sneijder. "Er staat wel iemand. Dat is wel een van zijn krachten. Het is niet erg dat hij even in een minder periode zit. Maar als je teveel fouten maakt, maakt dat je een beetje onzeker. Het blijft een geweldige speler."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen