'Blind was de slechtste speler op het veld tijdens basisdebuut voor Bayern'

19 februari 2023, 16:13   Bijgewerkt: 20 februari 2023, 09:04
'Blind was de slechtste speler op het veld tijdens basisdebuut voor Bayern'

Het was een desastreuze middag voor Bayern München op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. De - voor nu nog - koploper van de Bundesliga verloor en kan de koppositie kwijtraken. Daarnaast kan het trainer Julian Nagelsmann tijdelijk kwijtraken, de oefenmeester hangt namelijk een schorsing boven het hoofd.

De jonge Nagelsmann was het absoluut niet eens met een beslissing van scheidsrechter Tobias Welz om Dayot Upamecano van het veld te sturen na het neerhalen van een doorgebroken speler. "Dit is een grap, hij wil me voor de gek houden", aldus de trainer hardop tegen de leidsman. Al na acht minuten werd de rode prent getoond, dus het heeft ongetwijfeld invloed gehad op de 3-2 nederlaag die de Münchenaren moesten slikken.

Online excuses

Nagelsmann bood na afloop van de wedstrijd zijn excuses aan via Twitter. 'Emoties horen bij sport. En gezien de rode kaart moest ik mijn hart luchten na de wedstrijd. Ik moet me echter verontschuldigen voor de woordkeuze tegenover het team rond Tobias Welz. Helaas ben ik daar te ver gegaan', schreef hij. Maar binnenkort gaat de tuchtcommissie beslissen of de schriftelijke excuses genoeg is om een schorsing te ontlopen. 

Daley Blind en Ryan Gravenberch begonnen in de basis voor de koploper van de Bundesliga, Matthijs de Ligt viel in na een uurtje. Het optreden van Blind was echter niet bepaald vlekkeloos, want hij kreeg van de Duitse krant Bild het slechtste cijfer. De Duitse telling is natuurlijk anders dan de Nederlandse, daar gaat de telling niet van één naar tien maar van zes naar één. De verdediger deelt het slechte cijfer met Serge Gnabry, Upamecano en Joao Cancelo. Bayern kan de koppositie van de Bundesliga verliezen als Ajax-opponent Union Berlin weet te winnen van Schalke 04.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen