Strand Larsen trefzeker in spektakelstuk, drama voor Atalanta

4 februari 2023, 23:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mede door een doelpunt van voormalig FC Groningen-spits Jørgen Strand Larsen heeft Celta de Vigo in een waar spektakelstuk het lastige uitduel met Real Betis in een 3-4 overwinning omgezet. De Noor opende al vroeg in de wedstrijd de score. In Italië liep Atalanta Bergamo tegen twee rode kaarten én een nederlaag aan op bezoek bij Sassuolo (1-0). 

Real Betis - Celta de Vigo 3-4

Afgelopen zomer werd Strand Larsen de duurste uitgaande transfer ooit van FC Groningen, toen Celta liefst elf miljoen euro voor hem neertelde. Tot zaterdagavond maakte hij die transfersom nog niet volledig waar, gezien het feit dat hij slechts één enkele treffer achter zijn naam had staan. In Sevilla was het al na zes minuten raak voor Strand Larsen, die na een voorzet vanaf rechts goed voor zijn man kwam en verwoestend uithaalde (zie hieronder). Via treffers van Juanmi en Sergio Canales draaide de thuisploeg de rollen op het veld echter binnen het half uur volledig om.

Celta toonde zich echter strijdlustig en kwam door treffers van Gabriel Veiga (eentje voor rust en eentje daarna) opnieuw op voorsprong. Joseph Aidoo zette de ploeg twintig minuten voor tijd zelfs op 2-4, maar een benutte strafschop van Nabil Fekir vijf minuten voor het einde bracht de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. In de slotfase werd echter niet meer gescoord, ondanks een rode kaart voor Betis-verdediger Luiz Felipe en een blessuretijd die ruim elf minuten duurde. 

Sassuolo - Atalanta Bergamo 1-0

Atalanta Bergamo heeft in de strijd om een plaats in de Champions League averij opgelopen in het uitduel met Sassuolo. Met Hans Hateboer, Teun Koopmeiners én Marten de Roon in de basis kwam het elftal van Gian Piero Gasperini al na een half uur met tien man te staan na een rode kaart van Joakim Maehle. Tien minuten na rust brak de thuisploeg de ban via een treffer van Armand Laurienté. Atalanta kwam die klap niet te boven en eindigde het duel zelfs met negen spelers op het veld omdat ook aanvaller Luis Muriel in blessuretijd met rood van het veld werd gestuurd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen