Fans Leeds laten zich van slechtste kant zien voor oog van Schreuder

12 februari 2023, 15:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Supporters van Leeds United hebben zich zondag misdragen tijdens de wedstrijd tegen Manchester United. Volgens diverse aanwezige journalisten werden achter het doel van David de Gea teksten gezongen over de Vliegramp van München, met bijbehorende handgebaren.

Na de spreekkoren over de Vliegramp van München, waarbij in 1958 meerdere spelers van Manchester United overleden, reageerden supporters van The Red Devils met spreekkoren over Istanbul. Daarmee werd gerefereerd aan het geweld rond de UEFA Cup-wedstrijd tegen Galatasaray in april 2000. Twee supporters van Leeds werden doodgestoken door Galatasaray-aanhangers.

Tijdens de wedstrijd van woensdag, toen beide clubs elkaar al troffen op Old Trafford, klonken vanuit het uitvak ook al teksten over München. Ze kunnen niet los worden gezien van de rivaliteit tussen beide clubs: Leeds en Manchester United zijn van oudsher grote rivalen. Met name in de jaren zeventig liepen de gemoederen hoog op als beide clubs tegen elkaar speelden.

Leeds United en Manchester United laten in een gezamenlijk statement weten de spreekkoren over de 'historische tragedies' sterk te veroordelen. "Dit gedrag is compleet onacceptabel. We blijven werken met supportersgroepen en andere autoriteiten om dit gedrag uit te bannen." De Premier League schrijft in een statement dat het aanpakken van zulke spreekkoren een 'prioriteit' is.

Bij de wedstrijd van zondag zit ook Alfred Schreuder op de tribune. De bij Ajax ontslagen trainer is een belangrijke kandidaat om Jesse Marsch op te volgen bij Leeds.

Lees ook: [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/414412/schreuder-duikt-op-bij-premier-league-wedstrijd-en-is-topkandidaat/,_blank,Schreuder duikt op bij Premier League-wedstrijd en is topkandidaat

[]tweet,sistoney67/status/1624780427113205762]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen