Verlossing nabij voor geplaagd AC Milan? 'Zlatan komt eraan'

7 februari 2023, 20:55

AC Milan is bezig aan een vrije val in de Serie A en dus is het crisis bij de regerend landskampioen van Italië. Toch lijkt de geplaagde trainer Stefano Pioli een kleine opsteker te gaan krijgen. Zlatan Ibrahimovic (41) doorstond dinsdag voor het eerst een volledige groepstraining en lijkt zich te kunnen opmaken voor een spoedige rentree. 

De laatste zeven officiële duels wisten de Rossoneri al niet meer te winnen. In die reeks leed het pijnlijke nederlagen tegen Inter (3-0 in de finale van de Supercoppa, 1-0 in de competitie), SS Lazio (4-0) en Sassuolo (2-5). De positie van Pioli staat dan ook ernstig onder druk, terwijl ook technisch directeur Paolo Maldini niet populair is bij de supporters. Hem wordt verweten dat hij deze winter niet actief genoeg zou zijn geweest op de transfermarkt.

Of de 41-jarige Zlatan voor de ommekeer kan gaan zorgen lijkt de vraag. Toch zou zijn aanwezigheid de ploeg weleens over een dood punt kunnen helpen. Vorig seizoen, toen de landstitel na tien jaar weer eens in handen viel van AC Milan, had hij met acht treffers een belangrijk aandeel in de successen van de club. Naast zijn doelpunten was hij ook de belangrijkste aanjager in de kleedkamer voor de jonge ploeg. 

Komende vrijdag zou de rentree van de Zweed mogelijk al plaats kunnen gaan vinden als AC Milan het in eigen huis opneemt tegen het Torino van Perr Schuurs. In dat duel kunnen de Milanezen revanche nemen voor de uitschakeling in de Coppa Italia. Daarin verloor het op eigen veld na verlenging tegen een tiental van de tweede club uit Turijn. Overigens had Zlatan gehoopt ook van waarde te kunnen zijn in de Champions League, maar de club heeft hem net als Sergiño Dest niet ingeschreven voor het Europese toernooi. In de achtste finale is AC Milan gekoppeld aan Tottenham Hotspur. 

Lees ook: Pijnlijk: AC Milan heeft Dest en Zlatan niet nodig tegen Spurs

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen