Weghorst krijgt kritiek van een legende binnen Manchester United

20 februari 2023, 08:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wout Weghorst krijgt veel lof van verschillende media, maar voormalig Manchester United-aanvoerder Gary Neville is nog niet zo te spreken over de Nederlander. De oud-rechtsback vindt dat een spits van Manchester United meer goals kan maken en nog wel betere statistieken op de mat kan leggen.

Weghorst start veel in de basis, maar wat doelpunten maken betreft wil het nog niet echt vlotten. In tien officiële wedstrijden kwam de spits van Oranje maar één keer tot scoren. Zondag tegen Leicester City kon de aanvaller weer niet scoren. Neville reageerde zo op het gedrag na een gemiste kans van Weghorst. "Kijk nou. Weghorst ligt daar verslagen op zijn. Give me a break", zegt de analist bij Sky Sports.

Lees ook: Supporters Man United komen met kraakhelder statement over toekomst Ten Hag

De clublegende van Manchester United gaat nog even door. "Er waren een paar situaties waarin Weghorst zich had kunnen onderscheiden. Met Jimmy Floyde Hasselbaink en Robbie Keane hebben we twee oud-spitsen in de studio die heel sterk waren in het afronden van hun kansen. Ik ben benieuwd naar hun mening over Weghorst. Ik kan het niet snappen waarom het hem niet lukt om te scoren."

Neville begrijpt het enigszins ook wel, want anders had United de spits wel eerder gehaald. "Maar als Weghorst al zijn kansen ook zou afmaken en meer dan twintig doelpunten per seizoen zou maken, dan was hij in januari ook niet beschikbaar om op huurbasis aangetrokken te worden. Hij werkt hard voor het team, hij zal heel populair zijn bij teamgenoten, maar je moet het ook uitdrukken in goals. Zeker in de grote wedstrijden.", besluit Neville zijn betoog over Weghorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen