Agüero laat het hart van FC Barcelona-supporters sneller kloppen

24 maart 2023, 09:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De toekomst van Lionel Messi is nog altijd ongewis. De wereldkampioen is bij zijn huidige club Paris Saint-Germain in het bezit van een aflopend contract. Messi leek na het WK in Qatar voornemens zijn verbintenis in Parijs zo snel mogelijk te verlengen, maar witte rook bleef vooralsnog uit. Daardoor mogen supporters van FC Barcelona nog altijd dromen van zijn terugkeer. Dat zullen zij zeker doen na uitspraken van Sergio Agüero.

Messi zal blij zijn dat hij zich eerder deze week mocht melden bij de Argentijnse nationale ploeg. De linkspoot heeft niet de beste periode in Parijs achter de rug. Niet alleen werden PSG en Messi begin deze maand door Bayern München uit de Champions League geknikkerd. Ook trakteerde de achterban van de Franse koploper de Argentijn afgelopen weekend op een fluitconcert. De supporters van PSG verwijten Messi een gebrek aan loyaliteit en inzet voor de club. Vorig seizoen moest Messi het ook al geregeld ontgelden bij het Parijse publiek.

Bekijk ook: Messi uitgefloten door PSG-fans

Het zal ongetwijfeld meespelen in zijn beslissing over zijn toekomst. Messi loopt over een paar maanden uit zijn contract bij PSG en het heeft er momenteel weinig van weg dat daar op korte termijn verandering in komt. Op de achtergrond is het speculeren over zijn toekomst begonnen. Messi wordt al tijden in verband gebracht met een terugkeer naar FC Barcelona, de club die hij in de zomer van 2021 noodgedwongen moest verlaten. Hoewel de Catalanen financieel flink in de problemen zitten, schat Agüero de kans op een terugkeer van Messi bij FC Barcelona op 'vijftig procent'. Dat zei de oud-spits bij Kings League.

Agüero maakte in de zomer van 2021 transfervrij de overstap van Manchester City naar FC Barcelona, niet wetende dat Messi niet lang na zijn komst zou vertrekken naar Parijs. Een succes werd het huwelijk tussen FC Barcelona en Agüero vanwege medische redenen niet. De Argentijn moest noodgedwongen een punt zetten achter zijn loopbaan. Agüero is van mening dat Messi zijn loopbaan moet beëindigen bij de club waar hij zowat alle records verbrak. "Barcelona is zijn thuis, hij moet zijn carrière daar beëindigen. Joan Laporta (de president van FC Barcelona, red.) moet een poging wagen om Messi terug te halen."

Schitterend doelpunt

Messi liet vannacht in dienst van de Argentijnse nationale ploeg zien het voetballen nog niet verleerd te zijn. De aanvaller van Paris Saint-Germain schoot in de oefenwedstrijd tegen Panama op schitterende wijze raak uit een vrije trap. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-0. Bekijk het doelpunt hier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen