'Aubameyang maakt zich op voor terugkeer op oude nest'

26 maart 2023, 03:34
'Aubameyang maakt zich op voor terugkeer op oude nest'

Pierre-Emerick Aubameyang lijkt bezig aan zijn laatste maanden bij Chelsea. De Gabonees komt in London maar zelden aan spelen toe en zou daarom openstaan voor een terugkeer bij FC Barcelona, de club die hem vorig seizoen transfervrij overnam van Arsenal. 

Bij Chelsea kan de tweevoudig Premier League-topscorer geen denderende statistieken overleggen. In de Engelse competitie vond hij pas één keer het net, op de tweede speeldag tegen Crystal Palace. Sindsdien moet hij het vooral van invalbeurten hebben, al doet Graham Potter de laatste tijd nauwelijks een beroep op hem. In de laatste zeven duels ontbrak hij vijf keer in de selectie, bleef hij één keer 90 minuten op de bank en mocht hij slechts zeven minuten meedoen in het verloren duel met Tottenham Hotspur op 26 februari. 

FC Barcelona-trainer Xavi is de samenwerking met Aubameyang echter nog niet vergeten en zou wel oren hebben naar een hereniging. Dat schrijft de Spaanse krant Sport althans. Vorig seizoen kwam hij in de winterstop over van Arsenal, waarna hij met elf doelpunten in 17 wedstrijden een belangrijk aandeel had in de tweede plaats die Barcelona in de competitie behaalde. Andere media melden overigens dat ook Atlético Madrid in de markt is voor Aubameyang. Saillant, want door zijn overkomst naar Barcelona viel Memphis Depay vorig seizoen regelmatig buiten de boot bij de Catalanen. Mede daarom zocht hij afgelopen winter zijn heil bij de tweede club van Madrid. 

Opvallende statistiek

Of de club er echter verstandig aan doet om Aubameyang terug te halen, valt nog te bezien. Eerder op de zaterdag kwam The Guardian met een opvallende statistiek: de laatse drie clubs die Aubameyang lieten vertrekken staan momenteel allemaal bovenaan in hun competitie. Borussia Dortmund leidt de dans in Duitsland, Arsenal gaat aan kop in de Engelse Premier League en Barcelona is na de Clásico van vorige week twaalf punten 'los' in La Liga. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Kort , dat hoop ik toch niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen