Bassey ook in geboorteland aangepakt na pijnlijke nederlaag Nigeria

25 maart 2023, 15:52
Bassey ook in geboorteland aangepakt na pijnlijke nederlaag Nigeria

Calvin Bassey heeft zichzelf ook in het shirt van Nigeria niet van zijn beste kant kunnen laten zien. De verdediger van Ajax moest hij in zijn geboorteland ontgelden na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Guinee-Bissau. Bassey kreeg de schuld van de enige treffer van de wedstrijd.

Nigeria ging voor eigen publiek met 0-1 onderuit door een doelpunt van Mama Baldé. Bassey stond samen met zijn collega-verdediger te kijken naar een lange bal, die door de aanvaller van Troyes uiteindelijk schitterend werd afgerond. Hij nam de bal fraai aan en tikte handig binnen. Ondanks de schoonheid van dit doelpunt werd in Nigeria vooral gewezen naar het niet ingrijpen van het centrale duo. Bassey kwam er ook qua cijfer twee keer niet goed vanaf.

'Hij was weer traag in balbezit, het was geen wedstrijd die hij nog een keer gaat terugkijken. Een paar keer was hij totaal uit positie en bij het doelpunt stond hij samen met de andere verdediger gewoon te kijken. Mama Baldé ging er als een spook vandoor', is te lezen in Pulse Sport, dat een 4 uitdeelt aan Bassey. Complete Sports spaart hem enigszins met een 5. 'Hij stond echt te slapen bij het doelpunt van de gasten', was de korte conclusie van dat medium.

Bassey kreeg na de verloren Klassieker tegen Feyenoord ook in Nederland de nodige kritiek. De voetballende kwaliteiten van de Nigeriaan worden al langer onder een vergrootglas gelegd. Door de nederlaag staat Nigeria nu op de tweede plek in groep A in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup. Aanstaande maandag treffen Nigeria en Guinee-Bissau elkaar voor de tweede keer. Dan begint laatstgenoemde als koploper van de poule aan de belangrijke wedstrijd.

Wie wint de Europa League Finale? Zet één euro in en win €100,00 als je de winnaar goed voorspelt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

ToonBazelmans08
Link gekopieerd!
avatar

Bassey heeft het overal zwaar. Bij Ajax en bij Nigeria. Oplossing?????????

Hans
Link gekopieerd!
avatar

Bassy is een kneus snel opruimen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen