'Bayern overweegt ontslag Nagelsmann, opvolger staat klaar'

23 maart 2023, 21:33   Bijgewerkt: 23 maart 2023, 22:51
'Bayern overweegt ontslag Nagelsmann, opvolger staat klaar'

Bayern München is onder Julian Nagelsmann opnieuw kwartfinalist in de Champions League en doet nog volop mee om de Duitse landstitel te prolongeren. Toch zou de Rekordmeister er 'serieus' over nadenken om de jonge trainer op korte termijn te ontslaan. 

Dat meldt de doorgaans uitstekend ingevoerde Italiaanse journalist en transferspecialist Fabrizio Romano donderdagavond op Twitter. Volgens Romano is de clubleiding van de Duitse grootmacht intern in discussie over de toekomst van de 35-jarige trainer, die in 2021 nog voor zo'n 24 miljoen euro werd losgeweekt bij RB Leipzig. 

Bovendien weet Romano ook te melden dat de werkloze Thomas Tuchel de topkandidaat zou zijn om Nagelsmann op te volgen in Beieren. Tuchel werd in september 2022 ontslagen door Chelsea, dat hij een jaar eerder nog naar de winst van de Champions League had geleid. Eerder was hij trainer van Paris Saint-Germain en werkte hij in Duitsland bij Borussia Dortmund en FSV Mainz 05. 

Moeizame prolongatie

In zijn eerste seizoen leidde Nagelsmann Bayern naar de tiende Duitse landstitel op rij. In de Champions League reikte de Duitse topclub tot de kwartfinales, waarin Villarreal vervolgens verrassend te sterk was. Dit seizoen verloopt de prolongatie van de landstitel vooralsnog moeizaam. Na 25 speelronden staat Bayern tweede, met een punt minder dan koploper Borussia Dortmund. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen