Chelsea laat vierde zege oprij uit handen glippen tegen degradatiekandidaat

18 maart 2023, 20:28

Chelsea is in eigen huis niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen degradatiekandidaat Everton. De ploeg van Graham Potter leek lang op weg naar een overwinning, maar gaf in de slotfase de drie punten uit handen. Ellis Simms zorgde met een knappe goal voor de late gelijkmaker en een puntendeling. 

Langzamerhand begint het er uit te zien dat Chelsea uit de vormdip aan het raken is. De ploeg van Potter won de afgelopen drie wedstrijden en startte dus met een goed gevoel aan de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Everton. In de beginfase was te zien dat Chelsea, waar Noni Madueke op de bank zat, het meeste aanspraak maakte op de voorsprong. De Londenaren kregen een aantal mogelijkheden en gaven weinig weg. Tot een goal kwam de thuisploeg nog niet. Zodoende gingen Chelsea en Everton met de brilstand aan de thee.

In de 52ste minuut werd de wedstrijd eindelijk opengebroken. Joao Félix speelde zichzelf vrij op de rand van de zestien en plaatste de bal met een bekeken schot in de rechter onderhoek. Even later dacht Chelsea de voorspong te verdubbelen, maar Christian Pulisic stond buitenspel en dus ging de treffer niet door. Zo bleven de minimale cijfers op het scorebord staan, en dat kwam Chelsea in de negenenzestigste minuut duur te staan. Kai Havertz kwam net te laat om het kopballetje van Abdoulaye Doucouré van de lijn weg te halen. Chelsea kon opnieuw op jacht naar de voorsprong.

Onverwachtse gelijkmaker

Everton, dat zoals gezegd vecht tegen degradatie, vond een puntendeling absoluut niet erg op bezoek in Stamford Bridge. Die puntendeling glipte echter al weer vrij snel uit handen. Vier minuten na de gelijkmaker kreeg Chelsea een penalty, die door Havertz moeiteloos werd benut. Zo leken The Blues op weg naar de vierde overwinning op rij, maar niets bleek minder waar. In de slotfase rechtte Everton nog één keer de rug en kwam het langszij. Invaller Ellis Simms verschalkte Kepa Arrizabalaga na een schitterende solo: 2-2. Zodoende moesten beide ploegen genoegen nemen met één punt.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier vijf gratis weddenschappen van €10,00

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen