Deschamps komt met verklaring na beslissing over Mbappé en Griezmann

21 maart 2023, 21:00
Deschamps komt met verklaring na beslissing over Mbappé en Griezmann

Didier Deschamps heeft tekst en uitleg gegeven bij zijn beslissing om Kylian Mbappé te benoemen tot nieuwe aanvoerder van Frankrijk. De bondscoach ging voorbij aan de wens van Antoine Griezmann, die ook graag captain wilde zijn. Hij is echter aangewezen als tweede aanvoerder achter Mbappé.

"Kylian Mbappé is de nieuwe aanvoerder van Les Bleus. Antoine Griezmann is de vice-aanvoerder. Kylian voldoet aan alle eisen om deze verantwoordelijkheid te dragen. Zowel op als buiten het veld is hij een verbindende factor binnen onze groep", vertelde Deschamps over zijn keuze in gesprek met TF1. De ervaren trainer moest na het WK in Qatar op zoek naar een nieuw duo. Hugo Lloris en Raphaël Varane besloten namelijk te stoppen.

Dat leek in eerste instantie goed nieuws voor Griezmann, die als ervaren kracht had gehoopt op de band. Dat de keuze op Mbappé is gevallen, is voor de aanvaller van Atlético Madrid een grote teleurstelling. Volgens Le Figaro is Griezmann erg verbaasd en teleurgesteld. De 32-jarige routinier zou zelfs overwegen om te stoppen bij de nationale ploeg. Het laatste woord is daar ongetwijfeld nog niet over gezegd.

Frankrijk treft Oranje

De onrust in het kamp van de Fransen kan goed nieuws betekenen voor Oranje. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelt aanstaande vrijdag (20.45 uur) in de EK-kwalificatie een uitwedstrijd tegen Les Bleus. Mbappé en Griezmann zijn allebei van de partij tegen het Nederlands elftal. De kwalificatiegroep bestaat verder uit Griekenland, Ierland en Gibraltar. Frankrijk speelt deze interlandperiode ook tegen de Ieren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen