FC Groningen liet Oranje-kandidaat meermaals links liggen

23 maart 2023, 09:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen staat op de zeventiende plaats in de Eredivisie. Alleen Ricardo Pepi maakt makkelijk doelpunten, maar verder staan de topscorers in de Nederlandse competitie op drie (Florian Krüger en de vertrokken Cyril Ngonge) en twee (Johan Hove). Dat had anders kunnen zijn, als ze bijvoorbeeld eerder hadden toegehapt op Thijs Dallinga.

De aanvaller van Toulouse die op de achtergrond serieus in beeld is bij het Nederlands elftal, speelde in de jeugdopleiding van FC Emmen. "Het liefst had ik als Groningse jongen in de jeugd van FC Groningen willen spelen. Ieder jaar deed ik mee aan de talentendagen. Maar elke keer viel 'die brief' op de mat, dat het weer nét niet goed genoeg was", blikt de aanvaller terug.

Op latere leeftijd kwam hij alsnog bij FC Groningen terecht, maar kreeg ook daar amper kansen. Een transfervrij vertrek aan Excelsior bood soelaas en aldaar speelde hij zich in de kijker bij Toulouse. Opnieuw geen doorbraak bij FC Groningen dus. "Een carrière verloopt niet altijd soepeltjes, daar ben ik het levende bewijs van", aldus Dallinga.

Lees ookBondscoach Ronald Koeman 'in de steek gelaten' door tweetal

"Soms moet het via een omweg. Het is maar net hoeveel lef een club of een trainer heeft om een jonge jongen erop te gooien", aldus de spits, die met de gepromoveerde club lachend handhaaft in Frankrijk en ook in de halve finale van de Franse beker staat. Met veertien doelpunten en drie assists in alle competities heeft Dallinga daarin een groot aandeel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen