Grote problemen FC Barcelona: UEFA opent onderzoek, 'geheimzinnige envelop' gevonden

23 maart 2023, 14:18
Grote problemen FC Barcelona: UEFA opent onderzoek, 'geheimzinnige envelop' gevonden

De UEFA heeft een officieel onderzoek geopend naar de financiële malversaties bij FC Barcelona. De Catalaanse club wordt er serieus van verdacht om José María Enriquez Negreira, voormalig scheidsrechter en vicevoorzitter van de scheidsrechterscommissie, te hebben omgekocht.

De UEFA laat in een korte verklaring weten onderzoek te gaan verrichten naar de case 'Negreira'. Daarbij gaat de Europese voetbalbond kijken of er iets van de beschuldigingen daadwerkelijk klopt. Tussen 2001 en 2018 werd er in totaal zeven miljoen euro overgemaakt naar bedrijven op naam van de oud-arbiter, die destijds vicevoorzitter was van de scheidsrechterscommissie.

FC Barcelona ontkent de betalingen niet, maar stelt dat die gedaan zijn vanwege advies dat hij zou hebben verleend. De Spaanse justitie opende eerder ook al een strafzaak tegen de Catalaanse grootmacht en die krijgt nu dus navolging door de UEFA. La Liga kan de club niet meer achtervolgen voor deze zaak, omdat zij werken met een verjaringstermijn van slechts drie jaar. In 2018 stopte Negreira in zijn functie en prompt stopten de betalingen ook.

Lees ook: 'Frenkie de Jong splitst FC Barcelona probleem in de maag'

Bijzondere envelop in Camp Nou

El Pais kwam eveneens met een zeer opmerkelijk verhaal: er zou in de kluis van de club een envelop zijn gevonden van de overleden oud-preses Joses Contresas. Daarin staan de namen van onder anderen oud-voorzitter Sandro Rosell en Josep Maria Bartomeu. Ook zou er in de envelop worden gesproken over zwart geld en de Catalaanse bank. Het woord cheque komt er ook in voor en tevens worden er enkele advocaten genoemd. Wat de opvallendste vondst exact wil zeggen, is niet bekend. De zaak wordt door de ochtendkrant in elk geval wel gelinkt aan het corruptieschandaal, waar de UEFA dus onderzoek naar gaat doen.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen