Memphis hekelt besluit van oude club: "Heb ik geen respect voor"

24 maart 2023, 08:00
Memphis hekelt besluit van oude club:

Memphis Depay maakte in de zomer van 2021 transfervrij de overstap van Lyon naar FC Barcelona. De transfer had eigenlijk een jaar eerder al moeten plaatsvinden, maar vanwege de financiële problemen van de Catalaanse club duurde het wat langer. Ronald Koeman haalde Memphis naar Spanje, maar de oefenmeester werd een paar maanden later al ontslagen. De aanvaller heeft geen goed woord over voor de manier waarop dat is gegaan.

Na de historische 8-2 nederlaag tegen Bayern München in de kwartfinales van de Champions League kwam FC Barcelona in haar zoektocht naar een nieuwe trainer uit bij Koeman. De Nederlander stond op dat moment onder contract bij de KNVB, maar beschikte over een clausule waarmee hij Oranje kon verruilen voor FC Barcelona. Het was immers zijn droom om trainer van FC Barcelona te worden. Die droom werd echter een nachtmerrie. Koeman legde in zijn eerste seizoen weliswaar beslag op de Copa del Rey, maar na het vertrek van Lionel Messi ging het van kwaad tot erger.

Koeman werd uiteindelijk in het najaar van 2021 ontslagen door Joan Laporta, een paar maanden eerder gekozen tot president. Laporta had er nooit een geheim van gemaakt dat Xavi Hernández zijn gedroomde trainer was. Koeman moest, na teleurstellende resultaten, plaatsmaken voor de huidige trainer van Xavi. Daardoor duurde de samenwerking tussen Koeman en Memphis in Spanje niet langer dan slechts een paar maanden. "De manier waarop Ronald is behandeld bij Barcelona, is niet oké", vertelt de aanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Ik heb daar echt geen respect voor. Koeman is een trainer met klasse en een fantastisch persoon. Dit verdiende hij zeker niet", springt Memphis in de bres voor zijn bondscoach. Het huwelijk tussen FC Barcelona en Memphis duurde ook niet bijster lang. De oud-speler van PSV, Manchester United en Lyon verruilde FC Barcelona in januari voor Atlético Madrid. "Natuurlijk was het een teleurstelling, maar teleurstelling hoort erbij. In voetbal ga je gewoon weer door. Soms gaan de dingen heel snel, ik had amper tijd om te verhuizen", blikt Memphis terug op zijn transfer.

Lees ook: Memphis vertelt over bijzondere band met deze Oranje-speler: "Baal enorm"

Memphis meer op zijn plek in Madrid

Na een moeizame start bij Atlético Madrid lijkt Memphis zich steeds meer op zijn plek te voelen in de hoofdstad. "Ik voel me steeds fitter in Madrid, speel ook steeds meer. Ik heb een bepaald soort training nodig om fysiek in een optimale staat te zijn. Bij Barcelona ging dat niet altijd goed, bij Atlético wel. De manier van werken past perfect bij mij. Je kunt je wel voorstellen hoe dat gaat onder Diego Simeone: die wil alles vóluit, met heel veel passie. Ik merk aan alles dat ik daar sterker van word."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen