Nagelsmann-opvolger Tuchel wacht uiterst lastig (en pikant) begin

24 maart 2023, 08:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is niet meer de vraag of, maar wanneer Bayern München het ontslag van Julian Nagelsmann definitief maakt. Donderdagkwam het nieuws naar buiten dat de Duitse grootmacht op het punt staat haar oefenmeester op straat te zetten. In de persoon van Thomas Tuchel zou Bayern de opvolger van Nagelsmann al binnen hebben. De Duitser staat in Beieren voor een zeer pikant debuut.

Bayern München verloor afgelopen zondag met 2-1 van Bayer Leverkusen en raakte daardoor de koppositie in de Bundesliga kwijt aan Borussia Dortmund. Nagelsmann wordt verantwoordelijk gehouden voor de nederlaag bij de huidige nummer acht van Duitsland én de huidige klassering in de competitie. De overwinningen op Paris Saint-Germain in de achtste finale van de Champions League en het bijhorende startbewijs voor de kwartfinales kunnen Nagelsmann niet redden.

De verwachting is dat Bayern München later vandaag met een statement naar buiten komt. Of Tuchel meteen wordt gepresenteerd als opvolger van Nagelsmann, zal dan moeten blijken. Volgens BILD staat Tuchel maandag al op het trainingsveld, waardoor hij nog een paar dagen de tijd heeft om zijn nieuwe ploeg voor te bereiden op de eerste wedstrijd onder zijn leiding. Een pikante, want Bayern München neemt het in de eerste wedstrijd na de interlandperiode op eigen veld op tegen Borussia Dortmund, de oude werkgever van Tuchel.

De oud-trainer van ook Paris Saint-Germain en Chelsea, door wie hij eerder dit seizoen nog op straat werd gezet, staat sowieso meteen voor een paar cruciale weken. Na de kraker tegen Borussia Dortmund speelt Bayern München in de kwartfinale van de DFB-Pokal tegen SC Freiburg. De ploeg van Oranje-international Mark Flekken is een paar dagen later ook de tegenstander in de Bundesliga, alvorens Bayern München afreist naar Manchester voor de heenwedstrijd tegen City in de kwartfinales van de Champions League. Op 19 april staat de return in de Allianz Arena op het programma.

Lees ook: Bizar: op deze manier las Nagelsmann het nieuws over zijn ontslag

Champions League-finale

Tuchel bewaart overigens goede herinneringen aan confrontaties met Manchester City. Als trainer van Chelsea stond de Duitser in 2021 in de finale van de Champions League tegenover de ploeg van Pep Guardiola. Dankzij een doelpunt van Kai Havertz trokken Chelsea en Tuchel toen aan het langste eind.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen