Nederland moet wachten: dit is de stand van zaken op de coëfficiëntenlijst

16 maart 2023, 23:51   Bijgewerkt: 17 maart 2023, 06:43
Nederland moet wachten: dit is de stand van zaken op de coëfficiëntenlijst

Nederland heeft de twee rechtstreekse tickets voor de groepsfase van de Champions League in het seizoen 2024/25 nog niet kunnen veiligstellen. Omdat Sporting Portugal donderdagavond na strafschoppen won van Arsenal, is het theoretisch nog mogelijk dat Nederland wordt voorbijgetreefd door Portugal. 

Donderdag pakten Feyenoord (7-1 overwinning op Shakhtar Donetsk) en AZ (2-1 overwinning op Lazio) punten voor Nederland. Portugal zag FC Porto sneuvelen in de Champions League na een 0-0 gelijkspel tegen Internazionale. Als Sporting uitgeschakeld zou worden door Arsenal in de Europa League, was de zesde plek een feit. Dat gebeurde echter niet. Verder staat Benfica in de kwartfinale van de Champions League. Als de twee clubs uitzonderlijk goed presteren in hun toernooien, kan Portugal nog stijgen. 

Mocht Nederland de zesde plek wel vasthouden, wat nog altijd waarschijnlijk is, dan mogen de nummers één en twee van het komende Eredivsie-seizoen (2023/24) in 2024 de Champions League in. Dat zou een flinke financiële boost zijn voor de Eredivisie. Omdat de nummer drie van de Eredivisie zich in dat geval kwalificeert voor de voorrondes van de Champions League, is het denkbaar dat Nederland drie ploegen aflevert aan het hoofdtoernooi. Overigens wordt dat het eerste Champions League-seizoen met de nieuwe opzet, met één grote groepsfase. Alle clubs spelen daarin acht wedstrijden. 

Strijd met Frankrijk

Nederland kijkt stiekem ook naar de vijfde plek. De enige overgebleven Franse club in Europa, OGC Nice, won donderdagavond met 3-1 van Sheriff Tiraspol en plaatste zich voor de kwartfinale van de Conference League. Het gat tussen Frankrijk en Nederland is deze week gekrompen en bedraagt 2,30 punt. Het is mogelijk dat Nederland de vijfde plek nog claimt, maar dan zullen AZ en Feyenoord nog de nodige wedstrijden moeten winnen. 

De coëfficiëntenranglijst:

5. Frankrijk - 60,997

6. Nederland - 58,700

7. Portugal - 55,549

Welke plek is goed voor welke tickets?

Plek 1 t/m 4: 4 Champions League (direct), 2 Europa League (direct), 1 Conference League (voorronde)

Plek 5: 2 Champions League (direct), 1 Champions League (voorronde), 2 Europa League (direct), 1 Conference League (voorronde)

Plek 6: 2 Champions League (direct), 1 Champions League (voorronde), 1 Europa League (direct), 2 Conference League (voorronde)

Plek 7 t/m 10: 1 Champions League (direct), 1 Champions League (voorronde), 1 Europa League (voorronde), 2 Conference League (voorronde)

Plek 11 t/m 15: 2 Champions League (voorronde), 1 Europa League (voorronde), 2 Conference League (voorronde)

Plek 16 t/m 50: 1 Champions League (voorronde), 0 Europa League, 3 Conference League (voorronde)

Plek 51 t/m 55: 1 Champions League (voorronde), 0 Europa League, 2 Conference League (voorronde)

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
avatar

Je kan dus volgens hier beter op plek 51-55 staan ipv 11-50. Want zo te zien krijgt plek 51-55 1 directe cl plek en moeten de landen erboven zichzelf via voorronde plaatsen 😜

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen