Ongekende pechmiddag Van Bommel: arbitrage mist cruciale strafschop

19 maart 2023, 15:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Antwerp FC heeft zaterdagmiddag een pijnlijke wedstrijd beleefd tegen Royal Charleroi Sporting Club. Trainer Mark van Bommel, die het zonder zijn geblesseerde topschutter Vincent Janssen moest stellen, zag een strafschop onterecht niet toegekend worden en zijn elftal tot overmaat van ramp 0-1 verliezen tegen een tiental tegenstanders. Een vroege treffer van Youssouph Badji werd de nummer drie van de Pro League uiteindelijk fataal, waardoor een eventueel kampioenschap nu wel heel ver weg lijkt.

De wedstrijd begon al dramatisch voor Van Bommel en co. toen de Senegalese aanvaller Badji Charleroi na vijftien minuten op voorsprong schoot. Tien minuten daarvoor had de arbitrage echter een opvallend moment gemist. Herve Koffi, de doelman van Charleroi, leek de bal tegen de hand van een van zijn teamgenoten aan te gooien, waardoor er een penalty in de maak leek. Ook de VAR greep echter niet in op het bizarre moment, waardoor Charleroi dus met een positief gevoel de rust in ging.

Na de rust leek de balans echter toch om te slaan, toen Charleroi-verdediger Damien Marcq binnen zeven minuten twee keer een gele kaart ontving en dus in de 60e minuut het veld moest verlaten. Tegen tien man lukte het Antwerp, waarbij onder meer Jurgen Ekkelenkamp en Gyrano Kerk 90 minuten in actie kwamen, echter niet meer om een succesvol slotoffensief te creëren. Hierdoor blijft het elftal van Van Bommel op 60 punten steken na 30 wedstrijden, waardoor de achterstand op koploper RKC Genk oploopt tot acht punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen