PSG en uitgefloten Messi beleven uiterst pijnlijke zondag

19 maart 2023, 19:14
PSG en uitgefloten Messi beleven uiterst pijnlijke zondag

Paris Saint-Germain heeft voor de vierde keer dit seizoen een nederlaag geleden in de Franse Ligue 1. De sterrenformatie van trainer Christophe Galtier ging in eigen huis met 0-2 onderuit tegen Stade Rennais. Ondanks het verlies blijft PSG wel koploper in de competitie. 

Voorafgaand aan het duel van zondagmiddag waren de ogen van de volgers vooral gericht op Lionel Messi. De Argentijnse dribbelaar werd afgelopen week opnieuw in verband gebracht met een terugkeer naar FC Barcelona en staat er mede daardoor niet bepaald goed op bij de fans in Parijs. Bij het omroepen van de opstellingen werd dat pijnlijk duidelijk: aangekomen bij de naam van Messi daalde een striemend fluitconcert van de tribunes van het Parc des Princes. 

Zie ook: Messi uitgefloten door PSG-fans

De bezoekers uit Rennes begonnen als de nummer zes van de Ligue 1 aan het uitduel met de koploper. De club speelde vorige week doelpuntloos gelijk tegen laagvlieger Auxerre, en leek dan ook te moeten hopen op een punt. De thuisploeg was voor rust beter, maar kansen van onder meer Kylian Mbappé strandden op de ervaren doelman Steve Mandanda. Kort voor rust brak Rennes verrassend de ban. Karl Toko Ekambi werd diep gestuurd door Benjamin Bourigeaud en schoot knap de 0-1 achter PSG-doelman Gianluigi Donnarumma, waarmee ook direct de ruststand bereikt was.

PSG-trainer Christoph Galtier bracht met de talentvolle Warren Zaïre-Emery een verse kracht in het tweede bedrijf, maar al binnen drie minuten na de hervatting breidde Rennes de voorsprong uit. De bezoekers veroverden de bal op het middenveld en sneden ijzig kalm door de PSG-defensie. Ugochukwu zette laag voor en Arnaud Kalimuendo schoot van dichtbij de 0-2 tegen de touwen. Galtier greep opnieuw in en bracht met Hugo Ekitike voor Fabián Ruiz nog een extra aanvaller binnen de lijnen, maar ook hij kon het verschil niet maken. Rennes trok de voorsprong - met dank aan de uitstekend keepende Mandanda - over de streep en zegevierde dus verrassend in het Parc des Princes.

Ondanks de nederlaag blijft PSG koploper in de Ligue 1. De Parijzenaars kunnen zich de nederlaag door de geruime voorsprong op de ranglijst permitteren. Na de 28ste speelronde kijkt nummer twee RC Lens, dat zaterdagavond al ruim won van Angers, nog altijd tegen een achterstand van negen punten aan. Olympique Marseille komt later op de zondag in actie tegen Reims en kan de tweede plaats dan terugpakken. L'OM komt bij winst op 59 punten, zeven minder dan de 66 van PSG.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Het is tijd voor Missie om z'n biezen te pakken en naar ........te verhuizen, hij is zo lui als koala beertje.

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
avatar

of dat kleine hondje op je foto, lijkt me een donderse bliksem

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen